За жълт дъжд“ с неясен произход край Варна информира мъж.

...
За жълт дъжд“ с неясен произход край Варна информира мъж.
Коментари Харесай

„Жълт дъжд“ с неясен произход заваля край Варна, опасен ли е?

За „ жълт дъжд “ с неразбираем генезис край Варна осведоми мъж. По думите на мъжа, явлението е било видяно в региона на „ Старите лозя “ на Калиманци. Този регион носи още името „ Асфалтова база – Припек. Местността е в рамките на община Суворово и е оповестена за „ Зона за аграрни труд и отдих “.
Мъжът споделя:
Споменатия „ жълт дъжд “ се е появявал и в други години, само че общо взето рядко. Не мога да дава точни данни за часа и даже дата на „ дъжда “, тъй като не пребивавам непрекъснато там, въпреки да има дребна сграда. Активизирането на този „ дъжд “ забелязах предходната седмица, когато отидох да работя на лозето. Вероятно е ръсено през нощта на 26 или 27 Септември 2023 год. Отново, спомагателна порция „ дъжд “ забелязах тази седмица на 04. 10 2023, евентуално „ поръсено “ през нощта след 02 или 03. 10.2023.
Този „ жълт дъжд “ не се следи на никое място из Варна, което допуска, че произходът му не е обвързван с общо метеорологично събитие. Капките са с размер до лещено зърно, жълти на цвят, не се отмиват елементарно. Тези капки са по всяко листо, плод, предмет в имота ми, в това число по паркирания ми извън автомобил. Същите капки ги има и при съседите ми, които изявиха подготвеност да потвърдят думите ми.
След шерване с познати оставам с мнението, че става дума за изхвърляне на изпражнения от кацащи самолети. Обяснението, което получих от познати е, че самолетите не могат да изпразват резервоарите си с фекалии при полета по транспортните коридори, тъй като на огромните височини температурите са под нула градуса и изхвърляната субстанция замръзва върху самолета. Затова би трябвало или фекалиите да се изхвърлят в долните пластове на атмосферата, където самолета се намира единствено при политане и кацане, или да се заплати солидна сума на летището за прибирането и неутрализирането им.
Разбира се, че са вероятни и други пояснения на „ жълтия дъжд “ като пестициди или друго, само че при всички случаи става дума за нещо ненормално и очевидно рисково.
Основните терзания на индивида са, че „ жълтият дъжд “ може да аргументи заболявания с неразбираем генезис, в случай че фекалиите не са дезинфекцирани по разпоредбите.
Той изяснява, че дезинфекцираните фекалии също са заплаха за растенията според от концентрацията им. В последните три години в имота му са изсъхнахли 9 овошки в плододайна възраст – вишни, круши, дюля, кайсии.
Не е ясно дали даже измитите плодове не са поели от мощните дезифектанти и до каква степен е безвредно консумирането им.
Мъжът е подал сигнал за случая към РЗИ-Варна.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР