За изтеклите 5 месеца от началото на годината са регистрирани

...
За изтеклите 5 месеца от началото на годината са регистрирани
Коментари Харесай

МВР се похвали с 5% по-малко престъпления

За изтеклите 5 месеца от началото на годината са регистрирани 34 016 закононарушения , което с 5% по-малко в съпоставяне със същия интервал на 2021 година Данните показа основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Намалява броят на закононарушенията, свързани с опиатите - 17%, и при закононарушенията, осъществени в изискванията на домашно принуждение - 7%. При незаконните отнемания на колите има обаче завишаване и Министерство на вътрешните работи концентрира напъните си там.

182 са профилираните полицейски интервенции за интервала 1 януари - 31 май 2022 година 87 са полицейските интервенции за противопоставяне на проведената престъпност, от които 10 са осъществени в партньорство с непознати служби. На територията на страната са арестувани 339 души и са формирани 190 досъдебни производства .

Охранителна полиция е реагирала на 330 812 сигнала.
 Възраждане показаха информация на Министерство на вътрешните работи за пожар в АЕЦ Козлодуй
Възраждане показаха информация на Министерство на вътрешните работи за пожар в АЕЦ Козлодуй

Възраждане заподозря, че съзнателно е скрита информация от държавните органи

В останалите направление, от Министерство на вътрешните работи също показаха данни:

Пътната сигурност през първите пет месеца на 2022 година - настъпили са 2 236 тежки произшествия, при които са починали 176 и са ранени 2 768 лица. Над 200 камери са закупени от началото на годината .

Обстановката на държавната граница и миграционните процеси - съществено нарастване за първите пет месеца, като засечените опити за прекосяване на жители на трети страни са над 38 000 . В голямата си част мигранти, пробвали се да преминат са на българо-турската граница .

От 21 април е задействан Планът за деяние при изключителни обстановки поради повишен миграционен напън по границата на Република България с Република Турция.
 97% от мигрантския напън идва от турската граница
97% от мигрантския напън идва от турската граница

Преминат е 100% потенциала за местата за задържане в структурите на дирекция " Миграция "

Като проблем, в който са се присъединили и чиновниците на Министерство на вътрешните работи, е зародилата усложнена конюнктура по отношение на войната в Украйна. От началото на военния спор у нас са пристигнали 314 347 украински бежанци, от които 83 391 малолетни лица. Страната са напуснали 235 866 украински бежанци. Към момента в страната ни се намират 78 81 украински бежанци, от които 30 182 са малолетни.

Над 20 000 сигнала са обработени за катастрофи за пожар . Ликвидирани са 15 288 пожара.
 Екстрадират у нас обвинения за убийството на Алена Щерк
Екстрадират у нас обвинения за убийството на Алена Щерк

Адвокатът му твърди, че не се е укривал от управляващите

Директорът на ГДНП Венцислав Кирчев показа разкриваемостта на убийствата в страната през 2022 година, като акцентира бързото откриване на убийството на ИТ специалистката Алена Щерк .

Директорът на ГДБОП Калин Стояно в също се похвали за свършената работа на службите, като подчертава, че тя се реализира взаимно с Министерство на вътрешните работи. Той уточни, че чиновниците на ГДБОП са наблегнали на откриване на противозаконните закононарушения на мигрантите - хванати са 145 души, като 32 от тях са се занимавали с каналджийство.

На представянето на главните резултати от работата на Министерство на вътрешните работи за първите 5 месеца от началото на годината участваха вътрешния министър Бойко Рашков, шефът на ГДБОП Калин Стоянов, шефът на Жандармерията Тодор Гребенаров и шефът на Пожарната основен комисар Николай Николов .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР