За измама с апартаменти под наем на морето предупреждават зрители

...
За измама с апартаменти под наем на морето предупреждават зрители
Коментари Харесай

Измами с апартаменти под наем на морето

За машинация с жилища чартърен на морето предизвестяват фенове на Нова тв, които към този момент са пострадали от подправените разгласи.

За продажбата на почивките капан се употребяват разгласи в обществените мрежи. Практиката не е нова, тъй като и предишното лято българи останаха без мечтаната почивка.

Преди дни Гергана Стефчева търси апартамент чартърен на морето за лятната си отмора с приятелки. Във Фейсбук група попада на атрактивна оферта за квартира в Поморие, оповестена от името на Никола Любенов.

След като компанията харесва жилището, Гергана се свързва с мъжа от обявата. Той упорства парите да бъдат преведени не по банкова сметка, а през система за електронни заплащания.

Обяснението било, че апартаментът не е регистриран като туристически обект и не плащал налози. Освен това притежателят на жилището предизвестил дамите да реагират бързо, защото „ не желал да връща хора “, а свободните дати бързо се изчерпвали.

Гергана за малко се усъмнява в офертата, тъй като фотографията на притежателя в обществената мрежа е на 60-годишен човек, а при диалозите той има много юношески глас.

Жената взема решение, че може би е попаднала на сина на притежателя и се успокоява.

Потърпевшите превеждат капарото от 440 лева, с цел да предплатят лятната си отмора в определения апартамент на Поморие, само че след няколко дни откриват, че обявата е изтрита, а индивидът, на който превеждат парите, не дава отговор на телефонните позвънявания.

Впоследствие излъганите схващат, че по същата скица за въпросния апартамент са откраднати парите на над 20 индивида от цяла България.

Те засичат още, че мнимият притежател на апартамент в Поморие Никола отдава по същата скица и апартамент в Приморско.

Когато екип на малкия екран отива в Поморие, се обяснява, че въпросният апартамент се продава, а притежателят е англичанин. От организацията за парцели признават, че фотосите в обществените мрежи са взети от тяхната публикация.

В Приморско публицистите попадат на първокласен комплекс, чиито жилища се отдават посредством публични платформи, а не през Фейсбук.

Измамата е добре позната и на правоохранителните органи, които я дефинират като „ класическа компютърна машинация “. От Министерство на вътрешните работи стартират инспекция по случая.

Освен жилищата в Поморие и Приморско измамникът предлага първокласен парцел в Албена и къща на Халкидики.

За да не се трансформира почивката ви в следващото заричане от обществените мрежи, от КЗП предизвестяват, че на въпросните схеми се хващат най-често хора, които са склонни да взимат бързи решения, подмамени от ниска цена и хубави фотоси в обявата.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР