„За избор на правителство трябват 121 гласа в парламентарна зала.

...
„За избор на правителство трябват 121 гласа в парламентарна зала.
Коментари Харесай

Ако няма съгласие за кабинет, БСП връща мандата между 10 и 15 септември

„ За избор на държавно управление трябват 121 гласа в парламентарна зала. Ние разбираме своята тежест и че имаме единствено 36, че не можем сами и би трябвало да търсим съдружници. Обърнахме се към новите партии в Народното събрание – „ ИТН “, „ Демократична България “ и „ Изправи се.БГ! Ние идваме! “ Поставихме си две цели – да създадем постоянен кабинет, който да посрещне рецесиите, които ни връхлитат една след друга и болшинство, което да продължи смяната на модела на ръководство ГЕРБ “, съобщи ръководителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “.

„ Направихме всичко належащо. Освен да приказваме за избори - има по-сериозни тествания - Коронавирус рецесия, ниски равнища на заплати и пенсии - все въпроси, които заслужават внимание. Цялата отговорност лежи върху Българска социалистическа партия. Ако върнем мандата незабавно президентът е задължен да разпусне Народно събрание. Така ще оправим пенсионерите без преизчисление на пенсиите, лекарите без 1000 лв., служителите на реда без пари за границата “, сподели тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия отговори и на Бойко Борисов, който съобщи, че левицата би трябвало да върне мандата:

„ Господин Борисов, преди да давате оценки, за какво никой не желае да беседва с вас? Ако гледате на това като на игра, вие гледаме като на отговорност. Имаме избор - или да върнем мандата или да го задържим. Избрахме второто. Вчера се събрахме. “

„ Третият мандат е безграничен във времето. Нямаме желание да го държим в неблагоразумен период. Поканите за срещи остават. Бихме желали обществено пред камерите последно да се декларират позициите на партиите - да кажат кой желае и кой не постоянен кабинет. Ако на тези срещи не реализираме единодушие за образуване на болшинство на смяната. Да съкратим периодите за предложение за второ четене за актуализация на бюджета, в този момент срокът е 7 септември. Ако би трябвало ще работим непрекъснато. Ние виждаме като обозрим период сред 10 и 15 септември да върнем мандата. Знаем, че има лица, които желаят бързо връщане на мандата и мятане на страната в безпорядък. Ние, водени от тази отговорност, ще създадем всичко належащо в бързи периоди да стане актуализацията на бюджета “, продължи ръководителят на Българска социалистическа партия.

Нинова съобщи, че не е посещавала офиса на Слави Трифонов, нито на други водачи.

„ Виждам, че вместо да има разсъдък в този момент стартира акция за прекачване на отговорности и на вини. Присъдата ще я даде народът на идващите избори. Продължават трите партии на митинга с взаимните нападки и обиди, това е непродуктивно. Залагате мини занапред за идващия парламент. Не е наша работа да се месим в решенията на другите партии. С тези взаимни обвинявания се минира предстоящ диалог. Нека да забележим по какъв начин ще минат диалозите за болшинство и за кабинет, дано не затваряме порти “, сподели ръководителят на Българска социалистическа партия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР