За инцидентите с младите шофьори сме виновни всички. Като започнем

...
За инцидентите с младите шофьори сме виновни всички. Като започнем
Коментари Харесай

Автоинструктор: Корупцията сред изпитващите шофьорите е на високо ниво

За случаите с младите водачи сме отговорни всички. Като стартираме от възпитанието в фамилията, минем през обществото, което възпитава децата в недобра ценностна система, през шофьорски курсове и приключим с изпитите.

Това сподели за Euronews Bulgaria автоинструкторът Митко Трайков във връзка трагичния случай от столичния бул. „ Сливница “ с две жертви.

След като това момче е получило шофьорска брошура, би трябвало да се замислим по какъв начин изпитващият го е позволил. Опитните изпитващи могат да разпознаят нападателните водачи даже единствено за 20-30 мин., колкото трае изпитът. Проблемът е, че няма добър асортимент на изпитващи, по тази причина и корупцията там е на високо равнище – за приемането на шофьорски книжки.

Трябва да се види това момче по какъв начин е взело изпита – да му се прегледа записът. Записите се пазят три месеца, той скоро е взел брошура, значи записът би трябвало още да не е заличен.

На времето като станеше злополука с млад лидер се изискваха пояснения от инструктора и изпитващия – по какъв начин е бил обучаван, какво му е било държанието по време на курса и изпита. За страдание в този момент не се търси отговорност от инструкторите и изпитващите.

По мотив концепциите за ограничавания на младите водачи, Трайков сподели, че би трябвало да се прави разграничаване сред млад и нов лидер. „ Представете си един човек, който е взел брошура на 40 година и би трябвало да вземе татко си, който е на 70 година с него, с цел да закара детето си до болничното заведение. Не е добра концепция това. “

Според него работещата мярка ще е да се стартира от подготовката на инструкторите, изпитващите, само че и подготовка на децата от учебна възраст за метод на мислене на пътя.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР