За имането на покойния цигански барон от Катуница цар Киро,

...
За имането на покойния цигански барон от Катуница цар Киро,
Коментари Харесай

Цар Киро скрил 1,5 тона злато! Иманярите полудяха

За имането на починалия цигански барон от Катуница цар Киро, който умря преди часове, от десетилетия се носят митове. Още при започване на 80-те години на предишния век, когато елементарните българи дават благо и драго за златно синджирче от 3-4 грама, Рашков предлага на надзирателите в Централния софийски затвор 15 кг. от жълтия метал, с цел да му оказват помощ да избяга.

Близки до Киро са уверени, че през днешния ден съкровището му надвишава звук и половина злато, заровено в десетки скривалища из цялата страна, написа Lupa.bg.

Киро няма доверие на банки и публично не има и лев. Всичките му съкровища са физически, а не виртуални - скъпоценни камъни и метали, антични монети и сандъци с оникс, абанос и слонова кост.

Единственият случай, в който Кирил Рашков е заявил доходи, са едни 9,5 млн. остарели лв. дружно с алкохолния необут Здравко Куманов при започване на 90-те години на предишния век. По този метод той се е опитал да оправдае благосъстоянието си пред данъчните. Тази информация е записана в данъчния инспекционен акт на Рашков. От него излиза наяве, че разноските му надвишават приходите с 1,5 млн. лева за интервала от 2005 до 2010 година

Установено е, че Цар Киро е строил къщи, купувал е джипове, пътувал е в чужбина, а няма по какъв начин да е спечелил пари, с цел да води този разточителен метод на живот. Не е подавал и данъчни заявления и надлежно не плащал данъци за приходите си.

Рашков самичък се хвали наляво и надясно какъв брой имане е натрупал. Както е известно, кардарашите въртят бизнес с проституция джебчийство, опиати, алкохол менте и продажба на ромски гласове. В общността всичко, припечелено в България и чужбина, се обръща в злато.

Част от несметните благосъстояния на „ царя” от дълго време се допуска, че се намират в митичната му пещера край село Катуница, което от години е поробил дружно със синовете и внуците си и го е трансформирал във своя феодална благосъстоятелност. Оперативните кюлчета злато, които държи до себе си семейството Рашкови, се употребяват за подкупване на властта, за задръстване на устата на органите на реда и за надзор на локалното население.

Рашков е прочут в Пловдивска област, че е един от хората на Държавна сигурност, които преди 1989 година помагаха на репресивния уред да пребива и репресира роми. Цар Киро има 30-годишна присъда от 1984 година и лежи в пандиза до 1989 година, когато е опрощение от тогавашния президент на Българска комунистическа партия Петър Младенов.

Когато го арестували през 1984 година пропял пред родната милиция къде се намира едно от скривалищата му с имане. Органите на социалистическия ред били потресени, когато от пясъците край Марица извадили голямо количество турски лири, пендари, украшения и други скъпоценности. Тогава Рашков имал и скица на кого по какъв брой жълто да даде, с цел да го пуснат, само че номерът му не минал, споделя пенсиониран криминалист от Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР