За , екзитполът на агенция Тренд дава победа на ГЕРБ

...
За , екзитполът на агенция Тренд дава победа на ГЕРБ
Коментари Харесай

Екзитполът на Тренд дава победата на ГЕРБ

За, екзитполът на организация " Тренд " дава победа на ГЕРБ във вторите предварителни парламентарни избори и трети избор за Народно заседание за годината.

С 23,5% е ГЕРБ, съгласно екзитпола, който е изработен за Нова телевизия. На второ място, със напълно дребна разлика, е " Продължаваме промяната " на Кирил Петков и Асен Василев, с 22,5%. Припомняме, че доста постоянно разликата сред екзитпол и действителни резултати постоянно е в границите на няколко %, сред 3% и 5% приблизително.
Екзитпол на „ Маркет Линкс “: ГЕРБ – 24,8%, „ Продължаваме промяната “ - 24,1%
Към 20:00 часа първите резултати на организация „ Маркет Линкс “ демонстрират, че спечелили на изборите 2 в 1 са ГЕРБ-СДС. За бившит...

На трето място към този момент е Българска социалистическа партия, с 14,2%. Следват Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, с 9,6% и 9,5% т.е. изрично ясно е, че тук битката е непредвидима и би трябвало да се чака действителното броене на гласовете.

" Демократична България " остава на шесто място, със 7,3%, а последната партия, която влиза в Народното събрание, е " Възраждане " - 4,1%, което е безусловно в границите на статистическата неточност. Припомняме, че трябват над 4% за влизане в Народното събрание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР