За едно ново начало“- уникален по рода си концерт-послание на

...
За едно ново начало“- уникален по рода си концерт-послание на
Коментари Харесай

Концерт за За едно ново начало на хора с увреждания в с. Памукчии

„ За едно ново начало “- неповторим по рода си концерт-послание на специфичните хора в Община Нови пазар, сплоти напъните на държавни и културни институции, обществени услуги и общинска администрация към идеята за обществена ангажираност, последователност и единодушие.

В Център за грижа за лица с умствена назадничавост, с. Памукчии се организира първия за Община Нови пазар, а и измежду дребното такива в страната, концерт на възрастни хора с умствена назадничавост.

Идеята за осъществяване на това особено събитие е дело на младежите от Национална стратегия „ Нова опция за младежка претовареност “, подкрепени от Добромир Добрев, шеф на Център за грижа за лица с умствена назадничавост, с. Памукчии и личния състав, обслужващ потребителите.

Благодарение на всеотдайната работа на личния състав на ЦГЛУИ, с. Памукчии, поддръжката от страна на отдел „ Хуманитарна политика и стратегии и планове със обществена устременост “, Община Нови пазар и всички участници в програмата, мероприятието се трансформира в покъртителен концерт, даващ опция на хората с умствена назадничавост да изразят своята характерност. За множеството консуматори, настанени в Център за грижа за лица с умствена назадничавост, с. Памукчии, пеенето, танците и рецитирането са единственият метод да изразят себе си и своите страсти, а опцията да го създадат пред по-голяма аудитория трансформира събитието в същински празник за тях. Участие в концерта взеха и дами от Дом за остарели хора, гр. Нови пазар, деца от НЧ „ Просвета- 1919 “, с. Памукчии, ДЦПЛУ - Нови пазар, както и младежи от ЦНСТ за деца и младежи с увреждания, гр. Нови пазар.

Обединени от благородната самодейност с надпис „ За едно ново начало “ жители, държавни, обществени и културни институции поставиха основите на едно по-светло бъдеще, давайки образец за безкористна поддръжка и взаимност.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР