За една немалка част от операторите съдът на първа инстанция

...
За една немалка част от операторите съдът на първа инстанция
Коментари Харесай

Съдът на първа инстанция потвърди решението на КЕВР за цената на водата за доста от операторите

За една немалка част от операторите съдът на първа инстанция е удостоверил решението на Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/, на което предходната година бяха утвърдени бизнес-планове на 14 районни ВиК-оператори, като в края на годината са били признати и цените за 2018 година Това сподели пред публицисти шефът " ВиК услуги " в КЕВР Ивайло Касчиев.

Той добави, че през тази година са били утвърдени бизнес проектите на ВиК-Добрич, както и на ВиК-Брацигово, което е първото общинско сдружение с утвърден бизнес проект. Бизнес проектът на ВиК-Видин също следва да бъде признат.

Касчиев уточни, че остават 10 районни оператори в области, в които има уедряване, като сега се организират работни срещи с тези сдружения.

Очакванията са скоро да стартира одобряването на бизнес проектите на тези оператори, които към този момент ще включват и новоприсъединените общини. Там обаче би трябвало да бъде изяснена собствеността на активите, тъй като в доста от общините има активи, които са и държавна благосъстоятелност.

Ивайло Касчиев добави, че законът позволява да има напълно частни ВиК-оператори, давайки за образец ВиК-Златни пясъци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР