За една истински здравословна връзка са нужни много компоненти. Отдадеността

...
За една истински здравословна връзка са нужни много компоненти. Отдадеността
Коментари Харесай

Вижте 5 ранни признака, че партньорът ви е прилепчив

За една същински здравословна връзка са нужни доста съставни елементи. Отдадеността е един от тях. Да бъдеш радушен сътрудник, който е постоянно до половинката си, когато това е нужно, е значимо за една здрава и щастлива връзка. Но проучванията, оповестени в Sage Journals Personality and Social Psychology Bulletin демонстрират, че и различен фактор е от не по-малко значение. Това е автономността.
Автономията във връзката е също толкоз значима, колкото и отдадеността. За да сте щастливи като двойка е от огромно значение да усещате границата сред това да сте залепени за колегата си и това да сте до него и да го подкрепяте, сред това да сте прекомерно самостоятелни и неспособни да установите уравновесена връзка и това да сте прекомерно подвластни от колегата си. Някои хора са прекомерно самостоятелни, с цел да се свържат на всяко равнище с половинката си. Други пък са прекомерно подвластни и дефинират характерността си само по отношение на тази на колегата. Степента на обвързаност играе основна роля в това какъв брой здравословна и щастлива ще е връзката ви.
Да имаш прихватлив сътрудник е същинско предизвикателство. Тази форма на нездравословна връзка може да изтощи връзките до краен лимит. Такива хора се нуждаят от непрекъснато внимание и доказване на любовта и верността. Те нормално страдат от ниско самочувствие и изискват от сътрудниците си да им демонстрират какъв брой ги обичат всеки ден. От решаващо значение е управляването на напрежението в такива връзки, тъй като той се натрупва всекидневно и може да доближи доста огромни размери.
Кои са признаците, че сътрудникът ви е прекомерно прихватлив?

1. Чести и несериозни известия.
Ако още в самото начало половинката ви стартира да ви изпраща любовни известия или просто ви написа, с цел да ви напомни за съществуването си без известията да имат кой знае каква осведомителна стойност, това може да е ранен симптом на прихватливост. Ако се срещате неотдавна и сътрудникът ви стартира да ви изпраща непрестанни известия от всевъзможен темперамент, в това число какво прави тъкмо сега, какво купува от магазина, по какъв начин си мисли за вас или ви пита с кого сте сега и какво вършиме, това са единствено част от ранните сигнали за нездравословна прихватливост.

2. Има строги желания за това по какъв начин да прекарвате времето дружно.
Когато сътрудникът ви изпитва мощно безпокойствие, щом го поканите да излезете дружно с другари, това е сигнал, на който да обърнете внимание. Прилепчивите и несигурни персони нормално упорстват да сте си единствено двамата, да прекарвате цялото време дружно, без да включвате хора от обществения си кръг.

3. Дискомфорт в обществено обграждане.
Ако не съумеете да убедите колегата си да отидете на празненство дружно, да излезете с другари на кино или на вечеря, или това напряко го разстройва всякога, това е червен байрак, на който наложително би трябвало да обърнете внимание. Прилепчивите хора се опасяват от това да виждат сътрудниците си да се забавляват с други хора, тъй като считат, че може да ги изгубят.

4. Настоява да го включите във вътрешния ви кръг от близки.
Ако се срещате с човек, който харесвате и с който имате връзка, само че който прекомерно рано стартира да упорства да се запознае с околните ви, с приятелите и фамилията ви, да бъде непрекъснато в компанията ви и да не ви изпуска от взор, това би трябвало да ви приказва, че става дума за прилепчива персона. Такива хора нормално се оказват и с проблеми с ревността, нуждаят се от доказателства, че не им изневерявате и че ги обичате повече от всички останали хора в живота си.

5. Изпада в суматоха, в случай че ден-два няма информация за вас.
Ако връзката ви е скорошна и по някаква причина не сте се чували повече от ден, сътрудникът ви стартира да ви изпраща гневни известия какво се случва с вас и за какво сте го зарязали. Появява се драма, която няма никакво съображение, още повече в случай че сте дружно неотдавна. Този сигнал е обезпокоителен и не би трябвало да се отминава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР