За една инициатива за по-безопасно шофиране разказа за БНР Виктор

...
За една инициатива за по-безопасно шофиране разказа за БНР Виктор
Коментари Харесай

„Аз на пътя - научи ме да шофирам“ - инициатива за отговорно каране

За една самодейност за по-безопасно шофиране описа за БНР Виктор Георгиев.

 Той потърси поддръжката ни, с цел да разпространява самодейността си „ Аз на пътя - научи ме да карам “. Виктор се обърна в обществените с мрежи с апел за популяризирането й.

" Това не е конкуренция на автошколи, не се дрифти и не се кара рисково. Помощта е чисто базова за неща, които ще оказват помощ да справяте по-добре с трафика, пътя и поддръжката на автомобила си ", уточни в предването " Хора, пътища, коли " Виктор Георгиев. " Реших да направя сходна самодейност, тъй като последните години изгубих близки мои другари , не поради неприятни пътища, а тъй като те правеха неточности зад кормилото. Хората си отидоха неуместно, моя възраст - на 30 - ти години. И това ме накара да помисля за другите млади водачи .Искам да доближи до повече младежи . Нищо, че не съм професионалст, аз имам доста опит с шофирането и съм минал през доста и разнообразни спомагателни курсове . Като напаример за това,  по какъв начин да шофираш икономично, като опитът за мен е доста значим ", описа още Георгиев
" Тези 31 часа в автошколата за шофиране не са задоволителни. Нужна е смяна в законодателството, като се усилят часовете за каране и се върнат полигоните. Както и да има повече инспекции по пътищата и глобите за скорост да се усилят. Няма бонус - малус система, няма проверовъчни изпити за хора, които са предизвикали произшествия.
Другото нещо е, че хората не знаят по какъв начин да карат при кръговите придвижвания , там се отстрани правилото, че който е в кръговото е с преимущество, което не беше вярно да се маха, тъй като това беше вярно. Кръговите " топят " трафика, а тук не се употребяват мигачите , влизат в която им се желае лента, нямаме и приемливост на пътя...Друг проблем е при хората, които се спускат надолу на изключена кола , най-добре е да се употребява моторна спирачка, това е безвредно ", сподели още за БНР Виктор.

Помощта на Виктор е безвъзмездна за хора, които имат изрядни автомобил, те си карат тяхната кола, аз ги изучавам. Засега е единствено в София услугата, посочи Виктор.

Още по тематиката в звуковия файл.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР