За една година научихме много неща, не мисля, че вече

...
За една година научихме много неща, не мисля, че вече
Коментари Харесай

Пулмолог: Очаквахме третата вълна, но не разпознаваме кой щам лекуваме

" За една година научихме доста неща, не мисля, че към този момент сме в същата суматоха. Лекарите се усещаме много по-спокойни и по-уверени в лекуването. И не бих споделил, че ни е било боязън да го диагностицираме. Информация получавахме от непознати уеб сайтове и сътрудници зад граница, тъй като ние още нямахме допир със болестта. Тяхната информация много ни оказа помощ и ни даде подтик, с цел да лекуваме и болестта ", сподели пулмологът доктор Иван Тихомиров от Клиниката по пневмология и фтизиатрия в УМБАЛ " Д-р Георги Странски " за BGonAir.

Той акцентира, че непрекъснато съветват техни сътрудници, както и елементарни хора. " Всеки се разболява. Ние не сме по-защитени от елементарните хора. Предполагам, че ще би трябвало да свикнем да живеем с този вирус, който ще се появява през есенните и зимните месеци по-силно. Предполагам, че ще отслабне с времето и нещата ще се възстановяват ", добави доктор Тихомиров.

Специалистът уточни, че са очаквали третата вълна. А съгласно него тя се дължи на времето, сезона и лекото отхлабване на ограниченията. " Хората започнаха да се събират повече, само че ние сме готови. Работата върви умерено. Имаме правила, които съблюдаваме и по-лесно се оправяме с заболяването. Ние работим с PCR проби, не можем да разберем с какъв вариант е инфектиран пациентът. Лекуваме ги по един и същи метод ", показа пулмологът. Той акцентира, че не се тормозят от английския вариант, макар че е по-заразен
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР