За доста любопитна случка съобщи тази седмица Daily Mail. Потребител

...
За доста любопитна случка съобщи тази седмица Daily Mail. Потребител
Коментари Харесай

Amazon блокира умния дом на свой клиент, след като умният му звънец обидил куриер на компанията

За много любопитна преживелица заяви тази седмица Daily Mail. Потребител се е оплакал пред изданието, че Amazon e блокирал достъпа му до услугите за smart home в продължение на една седмица, откакто снабдител на компанията е бил афектиран на расистка основа, чрез едно от устройствата в дома му – умният звънец Eufy.

Компанията удостоверява пред изданието, че е изключила интелигентния дом на клиент, откакто водачът на доставката е декларирал, че е чул расова засегнатост през звънеца на вратата, макар че никой не е бил у дома.

Брандън Джаксън от Балтимор, щата Мериленд, се прибрал у дома на 25 май и открил, че е блокиран от своя Amazon Echo, към който са свързани доста устройства, в това число осветлението му.

По-късно той научава, че Amazon го е блокирала акаунта му, откакто водач на куриерска компания е занесъл пакет предния ден. Джаксън, инженер в Microsoft, споделя, че „ всичко е изглеждало наред “, откакто пакетът е дошъл в дома му, и в началото е помислил, че е блокиран, тъй като някой се е опитал да „ получи достъп до профила ми неведнъж, което е провокирало блокиране “.

Но нищо от това не е било правилно. Представителят го насочил към имейл, който получил от изпълнителен шеф и в който бил посочен телефонен номер, на който да се обади. Когато той се обадил на номера, му било казано с „ малко обвинителен “ звук, че водачът е съобщил, че „ получава расистки забележки “ от звънеца на вратата си.

„ Този случай ме остави с къща, цялостна с неотговарящи устройства, безмълвна Алекса и доста въпроси “ – написа той в Medium.

Джаксън, който е негър, съобщи, че множеството от квартала и водачите му за доставка също са афроамериканци и би било ‘много малко евентуално да вършим такива забележки’.

Накрая, когато попитах в какъв брой часа се е случил хипотетичният случай, разбрах, че е на практика невероятно някой в дома ми да е направил тези мнения, защото никой не си е бил у дома по това време (около 18:05 ч.) – написа той.

След като прегледал записите от звънеца на вратата, той научил, че устройството е дало автоматизиран отговор с думите: „ Извинете, мога ли да ви оказа помощ? “.

Той също по този начин съобщи, че видеото демонстрира, че водачът е носил слушалки по време на взаимоотношението и „ несъмнено е изтълкувал неправилно известието “.

На идващия ден акаунтът му е бил изцяло блокиран и е станал „ негоден по време на вътрешното следствие “.

Роденият в Балтимор „ обвинен “ твърди, че е изпратил видео доказателствата на Amazon и не е получил отговор в продължение на дни. Когато това станало, му споделили, че разрешаването на казуса ще отнеме два работни дни.

Едва след шест дни той възстановил достъпа до акаунта си, като „ не получил следващ имейл, който да осведоми за решението “, което „ ме накара да слага под въпрос връзките ми с Amazon “.

След съвсем десетилетие на преданост получих сурово увещание, че едно неразбирателство може да докара до такива фрапантни ограничения – написа той. ‘Струва ми се по-разумно сходни проблеми да се вземат решение по по-разделен метод, а не посредством изцяло прекъсване на всички услуги.

‘Поради този опит съществено премислям да прекратя потреблението на устройствата Amazon Echo и ще предупредя другите за този инцидент’.

Завършилият Университета на Мериленд съобщи, че в този момент обмисля да употребява устройства Raspberry Pi, а не тези, свързани с Amazon.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР