За днес оранжев и жълт код за силен вятър и

...
За днес оранжев и жълт код за силен вятър и
Коментари Харесай

Оранжев код по морето за силен вятър, сняг и дъжд

За през днешния ден оранжев и жълт код за мощен вятър и за обилни превалявания е публикуван от Национален институт по метеорология и хидрология за източната половина от страната.

В Източна България ще продължи да духа плевел и краткотрайно ураганен север-северозападен вятър. Ще е облачно, на доста места с превалявания от дъжд и сняг. На места количествата ще доближат и надвишават 40-60 л/кв.м. Ще има и поледици.

В Лудогорието, в Източна Стара планина, Странджа и Сакар снежната завивка ще се усили. В западната половина от страната ще е без основни превалявания, с разкъсвания на облачността. Минималните температури ще бъдат сред 0° и 5°, малко по-ниски в котловините на Югозападна България; в София - към 0° .

През деня още преди обяд преваляванията и в Източна България ще спрат, към обяд и там облачността ще се раздра и ще намалее. Северозападният вятър ще отслабне и в по-голямата част от страната ще е мощен, а по Черноморието към момента до плевел. Максималните температури ще бъдат сред 5° и 10° , по-ниски в Североизточна България; в София - към 6°.

Над планините преди обяд към момента тук-там ще има превалявания от сняг, само че към обяд преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. Ще духа плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 2°, на 2000 метра - към минус 3°.

По Черноморието към момента има превалявания, само че до обяд ще спрат и облачността ще се раздра. Вятърът ще отслабне, само че ще се задържи мощен и краткотрайно плевел. Максималните температури ще бъдат сред 6° и 9° . Температурата на морската вода е 10°-16°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР