За днес, 11 март, има 7 случая, за които се

...
За днес, 11 март, има 7 случая, за които се
Коментари Харесай

Има един критичен случай с болен от коронавирус в България, молят се журналистите да не ходят по болниците

За през днешния ден, 11 март, има 7 случая, за които се чака дефинитивно удостоверение дали са заболели от ковид. Това съобщи началникът на Националния щаб генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски.
Мутафчийски счита, че публицистите " обсаждат лечебните заведения " и не дават опция на медицинските лица да си правят работата. Той увери, че всички нужни ограничения се съблюдават. " Присъствието на външни лица не е желателно ", сподели Мутафчийски и изясни, че в " Пирогов " няма да работи единствено кардиологията, а неврологията работи с по-малък потенциал. 30 души в изолираната клиника в " Пирогов " по " Вътрешни заболявания " с доказано заболели от ковид не престават да работят. Мутафчийски съобщи и, че лечебните заведения в Плевен и Габрово ще продължат да работят освен поради ковид.
Приетият 72-годишен мъж, доказано болен от ковид, е в положение с наклонност за утежняване, само че не е интубиран и не е в сериозно положение. Той е бил в контакт с 49 пациенти. Жената на мъжа - 66-годишна, е в сериозна обстановка и е интубирана. 8 контактни лица са настанени в белодробната болница и нямат никаква клинична картина.
Болната 75-годишна в Габрово е претърпяла " обикновена операция " и е с усъвършенстване на положението, с естествена сатурация. Болната здравна сестра е без никакви признаци на болест. В Плевен потвърдено болните са в подобряващо се положение.
Сподели с твоите другари
Иначе още от нощес на основния вход на " Пирогов " има строга защита – пациентите се пренасочват към ВМА и " Александровска " болница. Имало е няколко такива случая тази нощ.
Според Столична община, на този стадий здравните заведения в София разполагат с нужния потенциал кревати и нужния медицински личен състав, който да поеме диагностициране, проучване и лекуване на жители.
Столична община е в подготвеност за 72 часа, при искане от Националния щаб за преодоляване на разпространяването на вируса, да преобразува общинската Втора градска болница в инфекциозна.
Общината моли жителите да лимитират обществените си контакти и да продължат засилената персонална хигиена. При вирусни признаци, първо се обадете по телефона на персоналния си доктор и изпълнявайте прецизно неговите инструкции. Граждани, които нямат персонални лекари, могат да се свържат по телефона със Столичната районна здравна ревизия. Гражданите, на които е наложена карантина, прецизно да я съблюдават.
Продължава засилената стерилизация в градския превоз, метростанциите и във всички институции, които работят с жители.
При спомагателни въпроси за вируса, можете да се обадите на разкрития от Министерство на здравеопазването телефон 02 807 87 57.
Междувременно, в 7:00 часа сутринта пристигна и камион с подаяние от медицински такъми от Турция, който беше посрещнат от зам.-здравния ни министър Бойко Пенков. От югоизточните ни съседи чакаме 50 000 респираторни маски с висока степен на отбрана, 100 000 защитни очила, 500 000 операционни маски, 100 000 защитни дрехи, 150 000 защитни калцуни и 800 000 операционни ръкавици.
Още: " Коронавирус: Болните в целия свят са над 119 000, Италия желае помощ от Китай "
" Коронавирус: Нови медицински данни за заразността, признаците и животът на вируса "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР