За дискриминационни капани на работниците от България във Великобритания предупреди

...
За дискриминационни капани на работниците от България във Великобритания предупреди
Коментари Харесай

Наш евродепутат алармира: Великобритания е заложила диксриминационни капани за българите

За дискриминационни " клопки " на служащите от България във Англия предизвести евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев в коментар във връзка съглашението за търговия и съдействие с Англия , на което тази седмица Европейският парламент би трябвало да даде своето единодушие. За това оповестява пресцентърът на ГЕРБ.

В рамките на пленарната сесия ще бъде разискван резултатът от договарянията сред Европейски Съюз и Обединеното кралство. Предстои и приемането на резолюция, която ще бъде гласувана късно довечера.

Българският евродепутат е измежду вносителите на смяна в текста на резолюцията, с която се приканва за наказание на дискриминационното отношение към жителите на България, Естония, Литва, Румъния и Словения.

Причината е, че за тях не се планува същият режим за таксуване на работните визи за Англия , какъвто ще употребяват жителите на останалите 22 държави-членки на Европейски Съюз.

Според Радев, един от основните въпроси в съглашението е подвижността.

По думите му, Лондон ще ползва разнообразни такси за издаване на работни визи, което ще се отрази главно върху сезонните и здравните служащи.

За жителите на петте страни от Централна и Източна Европа, включително и българите, е планувано нарастване на цената, тъй че тя ще доближи до 244 английски лири.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР