За девета поредна година Световният ден на Географските информационни системи

...
За девета поредна година Световният ден на Географските информационни системи
Коментари Харесай

Конференция ще отбележи световния ГИС Ден за девета поредна година

За девета поредна година Световният ден на Географските осведомителни системи (ГИС) ще бъде маркиран с конференция, която ще се организира в столичния Hyatt Regency Sofia. Събитието събира на едно място Географска информационна система обществото в България, в лицето на Географска информационна система АЛИАНС, представители на държавната администрация, университетските среди и бизнеса, с цел да може дружно да синтезират опита на сектора и последните нововъведения в сферата. Очаква се специфичен посетител на събитието да бъде арх. Иван Шишков - Министър на районното развиване и благоустройството.

На конференцията ще вземат участие и представители на университетските институции, в лицето на Минно-геоложки университет „ Св. Иван Рилски “ и Технически университет-София. Те ще показват по какъв начин на процедура Географска информационна система технологиите могат да бъдат приложени в образованието, посредством виртуален летателен симулатор за образование на водачи на дронове, ще покажат и по какъв начин геоинформационните технологии могат да спомогнат за дигитализацията на Тракийския гробничен комплекс и доста други.

Представителите на бизнеса ще опишат по какъв начин Географска информационна система технологиите се употребяват в областта на умните градове и подвижност, по какъв начин се основават цифрови двойници на територии, каква е ролята на сателитните изображения и редица други. Пълна стратегия може да разгледате:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР