За десети път бяха раздадени наградите Човек на годината на

...
За десети път бяха раздадени наградите Човек на годината на
Коментари Харесай

Българският хелзинкски комитет избра отец Паоло Кортези за Човек на годината

За десети път бяха раздадени премиите " Човек на годината " на Българския хелзинкски комитет. С огромната премия беше отличен отец Паоло Кортези, който през март тази година приюти семейство сирийски бежанци в църквата в Белене. Наградата за повсеместен принос получи посмъртно Кристиан Таков, който до последно се бореше за промяна на българското правораздаване, а като учител въодушеви хиляди студенти да се борят за правдивост.

 © Асен Тонев / Българска телеграфна агенция
Отец Паоло Кортези от Белене. Името му нашумя, откакто свещеникът приюти в църквата в Белене сирийско семейство. След митинг на локалните поданици, то беше насила да напусне града. Отец Кортези получи смъртни закани и беше отдръпнат от католическата черква, а в следствие напусна България. Няколко месеца по-късно той още веднъж е у нас и се радва на огромната премия.
Паоло Кортези, притежател на премията " Човек на годината " на БХК: Не можем да бъдем безразлични, да се грижим единствено за себе си. Трябва постоянно да бъдем отворени и да споделяме. Да строим мостове, а не стени.
Борбата за промяна на българското правораздаване и проблемите в правосъдната система донесоха посмъртно премията за повсеместен принос на юриста и учител Кристиан Таков.

Галина Такова, щерка на Кристиан Таков: Той сигурно доста би се трогнал. Усещам, че той е с нас и ни поддържа и желая да ви благодаря, че съхранявате неговата памет.
Тази година журито прегледа 36 номинации, а претендентите трябваше да способстват за публичното развиване, да бъдат истински и да въодушевяват останалите.

 Страхът ли е в основата на случая с отец Паоло и бежанците? Страхът ли е в основата на случая с отец Паоло и бежанците?
Католическият духовник от енория "Рождение на Блажена Дева Мария " отец Паоло Кортези напусна България, откакто поданици на Белене излязоха на митинг...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР