За Деня на Съединението на България - 6 септември, Националната

...
За Деня на Съединението на България - 6 септември, Националната
Коментари Харесай

НСО въвежда мерки за сигурността в Пловдив в Деня на Съединението

За Деня на Съединението на България - 6 септември, Националната работа за защита (НСО) подхваща ограничения за гарантиране на сигурността на жителите и гостите на Пловдив, оповестиха от пресцентъра на НСО.

Кулминацията на честванията във връзка 137 години от Съединението на България и Празника на град Пловдив е тържествената проверка-заря с начало 20:30 часа на площад „ Съединение " в града. На жителите, които желаят да участват на събитието, ще бъде обезпечен достъп до зоната на мероприятието след 18:30 ч. през три контролно-пропускателни пункта:

При бул. „ 6-ти септември " и ул. „ Димитър Цончев " (при постройката на Прокуратурата);
При бул. „ 6-ти септември " и ул. „ Св. Климент " (при подлеза)
При бул. „ 6-ти септември " и ул. „ Петко Каравелов " (до ДЗИ-Пловдив)
Служителите на НСО ще правят инспекции за предмети, общоопасни средства и субстанции на съображение член 30, алинея 1 от Закона за Националната работа за защита.

Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.

От 16:00 ч. до 22:30 ч. се вкарва възбрана за потреблението на безпилотни летателни средства (дронове) в зоната на събитието, с цел да бъдат лимитирани рисковете от нежелани произшествия за присъстващите жители и публични лица.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР