За денонощието има 28 установени лица с положителни проби. От

...
За денонощието има 28 установени лица с положителни проби. От
Коментари Харесай

Нов смъртен случай заради коронавируса. Заразените у нас вече са 477

За денонощието има 28 открити лица с позитивни проби. От тях признати за болнично лекуване са признати 8. Констатираните инфектирани в страната са 477. Това разгласи генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски на постоянния си брифинг.

В София са 21 случаите. В Пловдив сa 2, в Смолян - 2, в Бургас - 1, в Кърджали - 1, във Велико Търново - 1. От медицинския личен състав инфектирани към този момент са 21 индивида.

Излекуваните са към този момент 30. Има нови пет здрави. Трима са от ВМА, един от Пещера, един от Пловдив, общо 20 мъже и 10 дами.

Има и нов смъртен случай на инфектиран с ковид. Става въпрос за мъж на 81 години от Стара Загора. Така умрелите стават общо 11 в България.

От народните представители има три доказани случая на инфектирани с COVID-19. Припомняме ви, че депутатите бяха изследвани поради позитивната проба на доктор Хасан Адемов от Движение за права и свободи. След тестванията стана ясно, че инфектирани с ковид са и ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова и националният представител от ГЕРБ-Пазарджик Даниела Малешкова.

Съпругата на доктор Хасан Адемов също е с позитивна проба за ковид. Сега следва да се тестват и околните на другите двама инфектирани народни представители.

На постоянния брифинг стана ясно, че нощес в " Пирогов " е признат задържан с признаци на ковид и дете на 4 година То е преведено от Велико Търново с двустранна бронхопневмония и излив в белите дробове.

Относно какви лекарства може да се одобряват, ген. Мутафчийски заяви, че по три пъти дневно е вероятен банкет на парацетамол, 1000 мг.

Доц. Георги Попов, шеф на катедрата " Инфекциозни заболявания " на ВМА, изясни, че прави усещане, болестта визира хора с добър обществен статус, повече от добър. Той добави, че не сестри, а лекари следят ежеминутно болните в лечебните заведения.

фотография: БТА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР