За да станете кръводарител, трябва да сте навършили 18 години.Младежите

...
За да станете кръводарител, трябва да сте навършили 18 години.Младежите
Коментари Харесай

Кръводарителска кампания днес във Варна

За да станете кръводарител, би трябвало да сте навършили 18 години.

Младежите от Ротаракт - Варна провеждат през днешния ден кръводарителска акция под наслов " В кръвта ти е да спасяваш животи! ". Желаещите могат да дойдат в Кръводарителски център, който се намира в двора на Окръжна болница.

Това е следващата акция и извор на вяра за някого в потребност, описват младежите, водени от изконния принцип на Ротари за безкористност в положителните каузи.

Те ви очакват днес, 25 март, в часовете сред 10:00 и 14:00, дружно с екипа на Центъра по трансфузионна хематология - Варна.

Да дариш кръв е една от най-хуманните действия, с които човек споделя част от себе си, с цел да избави живот. Даряването на кръв може да избави нечий живот и съвсем всеки от нас може да бъде част от подобряването на качеството и средата ни на живот. Освен това кръводаряването е потребно, тъй като подтиква процеса на възобновяване на кръвните кафези и усилва защитните сили на организма.

За да станете кръводарител, би трябвало да сте навършили 18 години, да не сте дарявали кръв последните 2 месеца, да не страдате от заразни заболявания, алергии и други, да не сте консумирали алкохол последните 24 часа и да сте закусили, напомнят ротарианците.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР