За да сме здрави, трябва да ядем водорасли всеки ден,

...
За да сме здрави, трябва да ядем водорасли всеки ден,
Коментари Харесай

Хапвайте водорасли всеки ден за здраве!

За да сме здрави, би трябвало да ядем водорасли всеки ден, безапелационен е екип датски учени. Морските суперхрани са здравословна добавка, която предотвратява затлъстяването и всички проблеми и заболявания, които то носи след себе си. Освен това понижават риска от развиването на сърдечно-съдови болести.

Биофизици от Южнодатския университет са разкрили, че във водораслите има субстанции, които носят извънредно доста изгоди за здравето. Специалистите са изследвали питателните профили на общо 35 типа водорасли. Повечето от тях се оказали извънредно потребни за човешкия организъм.

В тях се откриват съществени аминокиселини, антиоксиданти, минерали, фибри, полиненаситени мастни киселини и въобще – цялостен набор от здравословни хранителни субстанции. Дневната доза водорасли би трябвало да е към 5-10 г в сушен тип, считат експертите. Дозата е ориентировъчна и може да варира.

Според учените производителите на храна би трябвало да се замислят за методите, посредством които могат да трансфорат водораслите в нормална съставна част на храните, които консумираме всеки ден. Те са безапелационни, че няма спънка дребни количества водорасли да се прибавят към всевъзможни модифицирани храни като хот-дог, замразени пици и даже в хамбургери.

Най-добрият вид е изсушените водорасли да бъдат всмукани в храната, която консумираме. Така да вземем за пример в тестото можем да прибавяме по малко изсушени и гранулирани водорасли.

Разбира се, могат да се одобряват и като фалшификация. Те са подобаващи за овкусяване, защото калциевите соли в тях не водят до повишение на кръвното налягане като натриевите. Както и да ги предпочитате, бъдете сигурни, че в случай че ги похапвате всеки ден, доста ще подобрите здравословното си положение.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР