За да се задоволят нуждите от образователни услуги, да се

...
За да се задоволят нуждите от образователни услуги, да се
Коментари Харесай

Китай ще стимулира модела „интернет + образование

За да се задоволят потребностите от просветителни услуги, да се подтиква шерването на качествените образователни запаси, по-добре да се облагодетелстват далечните небогати региони и да се усили равенството в образованието, на извършеното на 28 август непрекъснато съвещание на Държавния съвет бе взето решение да се подтиква модела „ интернет + обучение " и да се форсира построяването на специфична просветителна мрежа, предава Радио " Китай ".

На съвещанието бе решено: Първо, да се подтиква „ интернет + обучение ", да се насърчи развиването на „ онлайн образованието ", и да се сътвори открита нова платформа за професионално образование и повишение на софтуерните умения. Второ, да се форсира построяването на специфична просветителна мрежа и до 2022 година всички образователни заведения да употребяват бърз и постоянен интернет, в това време ще се поддържа даването на онлайн образователни запаси с богато наличие за най-бедните региони. Трето, ще се ускори надзора и контрола, с цел да се защитят ползите на народа на процедура.

С цел от ден на ден деца да споделят качествени образователни запаси, Министерството на образованието започва проекта 2.0 и създаде критериите за построяването на „ цифрови учебни заведения ". Чрез плана за цялостно покритие на цифрови просветителни запаси в селските учебни заведения, качествени уроци по предмети като британски, музика, художествено изкуство и просвета са към този момент налични там.

Според месечния отчет на Министерството на образованието за информацията и мрежовата сигурност, до края на второто тримесечие на тази година, достъпът до интернет в учебните заведения в страната доближи 97.9%. Обикновените класни публикации с мултимедийни образователни оборудвания наброяват 3.48 милиона, 93.6% учебни заведения имат мултимедийни образователни публикации, 74.2% от тях осъществят цялостно покритие. Броят на терминалите за учители и възпитаници са надлежно 9.95 милиона и 14.69 милиона, което е нарастване поотделно с 1% и 2.1% по отношение на първото тримесечие на тази година. Учениците и учителите, които употребяват интернет за образование заемат 48.5% и 66.7% от общия им брой.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР