За да се вземе полуизпразненият Донбас, беше разрушен руският свят.

...
За да се вземе полуизпразненият Донбас, беше разрушен руският свят.
Коментари Харесай

Иван Кръстев: Войната показа, че съществува украинска нация, различна от руската, и неин баща е Путин

„ За да се вземе полуизпразненият Донбас, беше опустошен съветският свят. Всички тези украинци, които през днешния ден водят война с Русия, няма да учат децата си на съветски. Империите се раждат на бойното поле, само че умират в книжарниците. У украинските книжарници множеството книги бяха на съветски. Едва ли е мъчно да си представим, че след 5 години в украинските книжарници няма да има никаква литература на съветски език “, предвижда той.

 

Иван Кръстев напомни, че първоначално Путин е определил държавното управление на Зеленски като окупационен режим, само че съветските армии не са посрещани като освободители.

 

„ В резултат на тази война Швеция и Финландия влизат в НАТО и границата с Русия се усилва на 1400 километра. Говорим за нуклеарна война по този начин, както не се е говорило в последните 45 години “, акцентира политологът.

 

„ Мнозина се опасяват, че в случай че украинските войски стартират избавление особено на Крим, освен на Донбас, рискът от нуклеарна война става голям “, добави той.

 

„ Трябва да сме подготвени, че този спор ще продължи дълго и може мощно да припомня за Корейския спор от 50-та година, в която внезапно се появява някаква фронтова линия, която стартира да наподобява на граница. Граница, която обаче не е сред страни, а е в смисъла на замръзнала военна граница “, сподели още Кръстев.

 

„ Това значи, че икономическата война, която тече, ще продължи дълго. Готовността за един по-различен свят от този, в който живяхме преди 24 февруари, е нещото, което ни е мъчно да приемем, само че по никакъв метод не можем просто да пренебрегнем “, изясни той и се запита:  

 

„ Колко бързо свикнахме с нещастието, с това, че човешкият живот е трагично изменен? Преди половин година подобен вид война, като тази в Украйна, изглеждаше невъзможна. Трябва да сме подготвени за такива невъзможни неща. Първият път беше пандемията, в този момент – войната “.

 

„ Трябва да бъдем готови за една по-дълга война. И двете страни слагат доста сложни условия за кротичък контракт. Тази война се промени даже две седмици, откакто стартира “, добави Кръстев.

 

„ Ужасява ме, че ще се появи една част на територията на Европа, в която няма хора, няма стопанска система, няма нищо. Има единствено опустошения от войната “, сподели още политологът.

 

„ В момента има очакване за ескалация. Смъртта на Дар Дугина кристализира избран вид напрежение вътре в границите на режима в Русия. Мисля, че през днешния ден Дугин е по-влиятелен в Русия, в сравнение с беше преди 48 часа “, счита той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР