За да се свалят нивата на холестерола в човешкото тяло,

...
За да се свалят нивата на холестерола в човешкото тяло,
Коментари Харесай

Котешки нокът се бори с лошия холестерол

За да се смъкват равнищата на холестерола в човешкото тяло, е належащо да се създадат промени в храненето и в метода на живот. Билките могат да оказват помощ до някаква степен, само че не могат да решат този проблем независимо.

За да се борите с холестерола дейно и вярно, първо посетете експерт, който да ви помогне в избора на вярната билка.

- Белият бодил е една от билките, която може да помогне на черния дроб да трансформира така наречен неприятен холестерол в добър. За положителни резултати експертите предлагат да се одобряват по 300 г дестилат от билката.

- Можете да опитате да свалите равнището на неприятния холестерол и с листа от артишок. Те ще ви оказват помощ да повишите HDL холестерола (добрия холестерол) и да понижите LDL (лошия холестерол).

Билката оказва помощ и за вярното действие на черния дроб, също така усъвършенства работата на жлъчката. Екстракт от артишок може да се приема в продължение на месец и половина.

- Надземните елементи на люцерната могат да предотвратят натрупването на плака по кръвоносните съдове – което значи, че заплахата от атеросклероза ще бъде понижена.

 Артишок

- Чесънът е може би най-разпространеният естествен врач на неприятния холестерол. Той ще предотврати и натрупването на плака по артериите – хапвайте по една скилидка чесън на ден.

- Познатият и към този момент известен джинджифил може да бъде потребен и освен това положение – нужни са ви единствено по две лъжици на ден дестилат от подправката.

- Котешкият нокът е прочут най-много с това, че е ефикасно средство за лекуване на онкологични болести. Освен това, знае се, че билката е мощен имуностимулатор.

Котешкият нокът е сполучлив и при високи равнища на неприятния холестерол – можете да пиете запарка, само че в аптеките се продават и капсули с дестилат от билката.

Отварата се подготвя с 2 с.л. корени, които са нарязани на ситно. Варят се в 800 мл вода за двадесет минути и след това отварата се прецежда.

Джинджифилът, котешкият нокът, както и всички останали билки могат да оказват помощ в свалянето на равнищата на неприятния холестерол, само че могат да се окажат противопоказани за други положения. Задължително се посъветвайте с доктор преди да започнете да ги пиете.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР