За да се случи това, държавата има отговорността да произведе

...
За да се случи това, държавата има отговорността да произведе
Коментари Харесай

Асен Василев: За да живеем нормален европейски живот, заплатите трябва да станат европейски

„ За да се случи това, страната има отговорността да създаде фрагменти, които са положителни. Второто е да подкрепи компаниите през всички евросредства. Между 10 и 15 милиарда евро на година има в другите европейски стратегии, които стигат до страната.

 

Ако те стигнат до компаниите, с цел да си купят нови машини, да провеждат индустриалните си процеси, да развият пазарите си, тогава те ще могат да имат по-голяма продуктивност.

 

Ако евросредствата не стигат до 50-100 компании, а стигат на всички места ще можем да защитим по-високите заплати през по-висока продуктивност “, добави той.

 

Василев погледна с оптимизъм и усмивка към обстоятелството, че страната ни към този момент оглавява освен отрицателни ранглисти. „ В последната година българската година направи рекорден експорт. Първи в Европейски Съюз сме по растеж на износа, втори – по растеж на индустриалното произвеждане. Първи в Европейски Съюз сме по растеж на заплатите.

 

Българските компании за първи път получиха газ и електрическа енергия на цени, по-ниски от европейските тържища, и бяха оставени да работят умерено. Пътят към естествен европейски живот минава през обикновено европейско възнаграждение “, безапелационен е той.

 

Кандидатът за народен представител акцентира, че междинната заплата би трябвало да пораства, с цел да не бягат младите към огромния град или чужбина. „ Начинът да произвеждаш доста е да имаш положителни машини в приятна среда, в която искаш да работиш. Не можем да чакаме някой да е стимулиран да работи, в случай че работи с остаряла техника или е участник в противен работен развой. Това е отговорност и на работодателите, и на хората.

 

Ако желаеме да получаваме немски заплати, би трябвало да работим като германци. Младите не са „ леко капризни “, а са прави да желаят условия на труд и машини. Но когато получат това, не могат да желаят на всеки 15 минути отмора за кафе и за цигара “, уточни още той.

 

Според Василев, Казанлък е жив град, в който живеят младежи, а промишлеността работи. Но има и какво да се надгради по този начин, че обстановката да стане още по-приветлива за хората. Като проблем той открои дефицита на работна ръка „ Фирмите работят ужасно доста, има потребност до града да се стига по-лесно, тъй че тук да могат да работят и хора от района.

 

В Казанлък учебните заведения се развиват добре, имат професионални гимназии, които също работят добре. Не чухме недоволства за болничното заведение, което за мен бе приятна изненада. Нормален европейски град. Ако на града се обезпечи малко по-добра съгласуваност, ще бъде привлекателно място за още повече хора. Ако се усъвършенства свързаността със Стара Загора, в случай че се пусне наземно метро, с цел да може да се пътува до регионалния център, това ще разреши на най-младите хора, в това число да вървят на дискотека. Да желаят да живеят тук на по-спокойно, а да се употребяват от удобствата на огромния град “, добави претендентът за депутат.

 

Той подсигурява, че страната няма да банкрутира.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР