За да се промени моделът ГЕРБ, трябва да се смени

...
За да се промени моделът ГЕРБ, трябва да се смени
Коментари Харесай

Политолог: За да се промени моделът ”ГЕРБ”, трябва да се смени архитектът

За да се промени моделът ”ГЕРБ ”, би трябвало да се смени архитектът, а това е индивидът, който е основал тази партия, а тя е една лидерска партия. Тези приказки за проветряване не мога да ги схвана.
Това сподели пред БНР политологът доцент Петър Чолаков от Института по философия и социология на Българска академия на науките. По думите му активът, който натрупаха ръководещите в продължение към този момент на трети мандат, е обвързван със подозрение за корупция и схеми.

В предаването " Преди всички " доцент Чолаков разяснява, че обвиненият предприемач Васил Божков е в " неуместна позиция, тъй като прокуратурата е почнала дейности против него " и по тази причина " заплахата за ръководещите " от разкритията, които той прави, не е изключително огромна:

" Каква опция може да бъде един човек, за който има съществени подозрения от години за това, че е основна фигура в незаконния свят. Не е било нужно Божков да излезе и да каже тези неща, тъй като от дълго време приказваме за подозренията, че ръководещите са забъркани в корупционни схеми и покупко-продажби ".

Политологът посочи, че този модел на ръководство не е монопол единствено на ГЕРБ. Той разяснява замесването в разказите от Дубай на предприемача Божков и на Севдалина Арнаудова - пиарка на премиера Бойко Борисов, за която се твърди, че има парцели, добити посредством " благосклонни заеми, които други лица не биха получили ". Доц. Чолаков допусна, че Борисов може да се наложи да я смени, само че " това ще е следващият бушон ".

Доц. Петър Чолаков позволи от конфликта сред Борисов и Божков да завоюва Делян Пеевски, тъй като " играта на Движение за права и свободи е най-добре издигната ". Във връзка със поръчката на Цветан Цветанов - някогашният втори в ГЕРБ - да прави политически план, политологът разяснява, че остава песимистичен до каква степен той може да има триумф, само че: " Той може да бъде един деструктивен състезател - да разрушава играта на ГЕРБ ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР