За да се постигне по-ефективно управление, по-гъвкава политика и оперативна

...
За да се постигне по-ефективно управление, по-гъвкава политика и оперативна
Коментари Харесай

Правителството отряза разходите за управлението на Фонда на фондовете |

За да се реализира по-ефективно ръководство, по-гъвкава политика и оперативна експедитивност при вземането на решения, както и да се понижат разноските, държавното управление утвърди нов правилник на " Фонд управител на финансови принадлежности в България " ЕАД (Фонда на фондовете). 

С него системата на ръководство на сдружението се трансформира от двустепенна - Надзорен съвет и Управителен съвет, в едностепенна - Съвет на шефовете от трима членове, вместо досегашните 10, тъй като това затруднява вземането на бързи оперативни решения, изясняват от държавната пресслужба.

Създава се Консултативен съвет с не по-малко от седем членове, които безплатно ще подкрепят едноличния притежател и Съвета на шефовете със мнения по осъществяването на стратегическите цели на сдружението в качеството му на Фонд на фондовете. Консултативният съвет ще се избира от едноличния притежател на капитала и ще включва представители на ръководещите органи по Закона за ръководство на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове, които имат финансово съглашение с Фонда на фондовете.

В него ще има и представители на съсловни асоциации на банките и на фондовете за дялов и рисков капитал, ще бъдат поканени и членове без право на глас („ наблюдаващи “), представители на институции на Европейски Съюз или интернационалните организации, чийто потенциал би съдействал за по-ефективното ръководство на финансовите принадлежности в България и тяхната съгласуваност с други сходни стратегии и принадлежности, показват от Министерски съвет.

Министърът на финансите ще продължи да упражнява директно правата на страната като едноличен притежател на капитал на Фонда на фондовете, като се изключи правата по член 221, т. 1 от Търговския закон - да променя и добавя устава на сдружението.

За избора на членове на новия Съвет на шефовете министърът на финансите ще организира конкурс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР