За да се отчуждават имоти в София, ще са нужни

...
За да се отчуждават имоти в София, ще са нужни
Коментари Харесай

Гергин Борисов: Столичните власти не търсят решения за частните имоти


За да се отчуждават парцели в София, ще са нужни доста пари. Столичните управляващи не вършат нужното за увеличение на приходите в общинския бюджет, считат от „ Спаси София “.

За 2021 година бюджетът на Столичната община е максимален - 2 милиарда лв., само че личните доходи са едвам 700 милиона , разяснява пред Радио София Гергин Борисов от организацията.

 Гергин Борисов Той напомни, че с изключение на за паркове, терени чакат за отчуждаване за улици, за детски градини, междублокови пространства – с цел да не бъдат застроени.

От „ Спаси София “ са насрочили за на следващия ден . По думите на Гергин Борисов в този парк се препродават терени, заграждат се, даже има случаи на строителство.

В „ Полигона “ има над 200 дка държавни земи „ с отпаднала нужда “, които не са планувани за паркове и могат бързо да влязат в скица за овъзмездяване при отчуждаване .

Според Борисов общински жилища не трябва да се продават или заменят за сметка на частни парцели. Той счита, че има разнообразни разновидности, само че ръководещите не търсят решение.

Изтече ли срокът, който Столичната община има за отчуждаване, притежателите имат право да изискат смяна на статута на съответните територии.

Чуйте диалога на Константин Лавсов с Гергин Борисов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР