За да се храните наистина здравословно, трябва да спазвате някои

...
За да се храните наистина здравословно, трябва да спазвате някои
Коментари Харесай

Яжте храни с бактерии, за да сте здрави

За да се храните в действителност здравословно, би трябвало да спазвате някои съществени правила, поучава британският диетолог Майкъл Полън. Според него колкото е по-бял хлябът, толкоз е развален. Затова хората, които ядат пълнозърнест самун, страдат от по-малко заболявания.

Забравете мюсли и корнфлейкс, които трансформират цвета на млякото. Натуралните са в действителност потребни, само че тези, които боядисват млякото, са цялостни със захар и оцветители и са модифицирани по метод, който е унищожил всички потребни субстанции в тях.

Колкото и да е необичайно, доста от нас се хранят не тъй като са гладни, а тъй като желаят да успокоят нервите си или да възнаградят себе си за нещо. Храната би трябвало да е пъстроцветна. В чинията ви би трябвало да участват най-малко четири разнообразни цвята, освен това естествени, а не оцветени изкуствено.

 Хамбургери

Психолозите са на мнение, че пъстроцветната паница е способна да задоволи глада на човек, единствено до момента в който я гледа. Освен това потреблението на разнообразни по цвят зеленчуци подсигурява отмерено доставяне на организма ви с огромно количество потребни субстанции.

Ако мъчно можете да прочетете етикета на продукта, тъй като към този момент сте изтощени от няколко реда странни наименования, най-добре хапнете месо, зеленчуци или плодове. По-добре нещо естествено, в сравнение с подсладители, ароматизатори, консерванти и други химикали.

Хапвайте това, в което вземат участие бактерии. Например йогурт, млечни артикули или соев сос – т.е. всичко, което има потребност от закваска или втасване. Наблягайте на мазната риба – пъстърва, сьомга, аншоа, която е потребна за сърцето, нервната система и кръвоносните съдове.

Не яжте това, което не гние. Т.е. това, чийто период на предпазване е доста месеци. Това е знак, че продуктът съдържа най-различни добавки. Изключение вършат продуктите на ферментация – вино да вземем за пример, както и мед, който може да се съхранява доста дълго време.

 Гювеч

Не бързайте, тъй като мозъкът има потребност от към 20 минути, с цел да разбере, че сте се нахранили, и да изпрати съответния сигнал до стомаха ви. Звучи парадоксално, само че колкото по-бавно ядете, толкоз по-бързо ще се заситите.

Предпочитайте зеленчуковия бульон пред месния. В бульона от месо има тежки за преправяне скотски мазнини. Зеленчуковият съдържа доста хранителни и свежи детайли. Купете си по-малки чинии за хранене. Според психолози в случай че промените чиниите си на по-малки, ще започнете да ядете с 20 % по-малко.

Наблягайте на обичайните кухни на разнообразни страни, вместо на хамбургери и пържени картофки. Най-добре е съгласно диетолозите да се храните с обичайни за вашия район ястия, защото генетично сте предразположени да преработвате по-лесно тази храна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР