За да са вкусни зеленчуците, трябва да знаете как да

...
За да са вкусни зеленчуците, трябва да знаете как да
Коментари Харесай

Парченце хляб премахва характерния мирис на карфиол

За да са вкусни зеленчуците, би трябвало да знаете по какъв начин да ги приготвяте. Така да вземем за пример пресните зеленчуци би трябвало да се варят постоянно в подсолена вода – една чаена лъжичка сол на един литър.

След като водата кипне, сложете в нея зеленчуците, намалете силата на огъня и варете под похлупак. Когато варите да вземем за пример карфиол, има метод да се отървете от присъщата му миризма.

За задачата разделете главата карфиол на четири елементи. Измийте ги в разводнен с вода оцет, с цел да отстраните червейчетата, които могат да се окажат там. Когато варите карфиола, пуснете във водата късче самун.

Когато приготвяте зелен боб, разделете всяка шушулка на две половинки. Преди да сварите, измийте добре. След като сварите, изхвърлете водата и прибавете една супена лъжица сметана.

 Хляб

Запържете в масло една глава кромид лук, нарязана наситно, изсипете от горната страна зеления боб и разбърквайте с дървена лъжица. Това се прави, с цел да не изгори фасулът. Така получавате прелестна гарнитура.

Ако фасулът е консервиран, изсипете го в гевгир и бързо измийте със студена вода. След като отцедите от водата, можете да го сотирате с малко масло и да го сервирате като гарнитура.

Зеленият грах, в случай че е свеж, би трябвало да изчистите, като разтворите шушулките със мощно натискане с палците. Извадете с натискане граховите зърна и изхвърлете червивите.

 Грах

Ако желаете да извършите изтънчен ордьовър, когато зеленият грах се свари, а за това трябват няколко минути, стига да е свеж, прибавете ситно нарязана шунка.

Може да я замените със ситно нарязани скариди или гъби. Ако грахът е консервиран, излейте течността, измийте го със студена вода и го сгответе както пресния грах.

Можете да го приготвите на пара, като го стоплите в личния му сок на слаб огън, само че без да го кипвате, тъй като другояче ще се напука. Започне ли да се стопля, прибавете късче масло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР