“За да предпазят пътуващите в автобуса, полицаите се рискували и

...
“За да предпазят пътуващите в автобуса, полицаите се рискували и
Коментари Харесай

Демерджиев: Разследваме гранични полицаи за трафик, един мигрант плаща по 1000 евро

“За да предпазят пътуващите в рейса, служителите на реда се рискували и са изгубили личния си живот “, това разяснява вътрешния длъжностен министър Иван Демерджиев във връзка с тежката злополука с мигранти, при която починаха двамата млади униформени.
Прочетете още
Той разяснява още, че все още проверяващите знаят всичко належащо, с цел да си правят работата, всички съпричастни към този случай към този момент са арестувани и се разпитват.

„ Няма данни да е обезпечаван „ чадър “ на този рейс, само че има информация за жалост, че полицейски чиновници пропукват мигранти на границата. Ние работим по тази информация от две седмици и към този момент сме напреднали доста по някои случаи. Такива хора има до приблизително управително равнище, задоволително съществено равнище, с цел да се спомага на такава активност. В най-скоро време чакам да бъдат уличени такива чиновници и ще бъдем безкомпромисни “, сподели Демерджиев пред БТВ.

В ход е и акция по издирването на мигранти, които се укриват в дребни обитаеми места, както и по разобличаването на тарторите на такива групи. Министърът е безапелационен, че напълно скоро ще бъде изнесена повече информация.

В множеството случаи каналджиийте не са българи, като министърът дефинира съотношението 80 на 20, като в множеството случаи става въпрос са сирийци, украинци и македонци. Около 1000 евро коства транспорта през граница на един емигрант.  Той дефинира каналджийството като нещо извънредно гнусно, а през последните месеци мигранстския напън се е нараснал в пъти.

Очаква се септември и октомври  да бъдат месеците, в които има най-силен мигрантски напън.  Поради тази причина страната ни е потърсила и помощ от Европейски Съюз

„ Ситуацията няма аналог пред последните години. Над 6 пъти се е нараснала вълната по отношение на предходната година, подобен мигрантски напън не е имало от 2013 година, само че тогава политиката беше по-различна и те се допускаха да минават свободно в Европа. Ежедневно връщат се към 1000 души на границата, като в предходния интервал са били към 300 “, разяснява Демерджив.

Според него на границата не би трябвало да се залага толкоз на жива мощ, а на по-добро гранично оборудване и техника.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР