За да постигнете здравословна загуба на тегло, наистина има само

...
За да постигнете здравословна загуба на тегло, наистина има само
Коментари Харесай

Никога не правете тези диети!

За да постигнете здравословна загуба на тегло, в действителност има единствено един принцип, който би трябвало да следвате: Яжте по-малко калории, в сравнение с тялото ви употребява всекидневно. За страдание, този елементарен съвет не е задоволителен за множеството хора, тъй че „ специалистите “ непрестанно се пробват да открият идната огромна наклонност в загубата на тежестта, написа vesti.bg.

Повечето от тези фешън диети за намаляване са неефективни, само че също по този начин са значително безвредни - като се изключи увреждането на портфейла ви от закупуване на книги и консумативи. Има обаче такива, които са напряко рискови и е най-добре да стоите надалеч от тях. Преди да се хвърлите на идната диета, вижте тези шест диети за намаляване, които би трябвало да избягвате.

Диетата на Аткинс

Диетата на Аткинс е едни от най-популярните способи за намаляване. Това обаче не значи, че е подобаващ способ за намаляване. При диетата на Аткинс вие ограничавате приема на въглехидрати, като ядете единствено към 20 грама (или 10% от калориите) дневно.

Вашето тяло разчита на въглехидратите като един от главните си източници на сила, тъй че когато на процедура ги премахнете, то би трябвало да ги търси другаде - по-конкретно, тялото ви се обръща към своите мастни депа за сила. Този развой може да ви накара да се чувствате замаяни, да имате гадене, запек и отмалялост и може да ви изложи на по-висок риск от сърдечни болести в бъдеще. Освен това диетата на Аткинс се счита за значително ненужна. Повечето медицински специалисти настояват, че мощното ограничение на приема на макроелемент, като въглехидратите, няма да обезпечи особени изгоди за тялото ни.

Диетата за намаляване Master Cleanse

Когато става въпрос за фешън диети, трендовете идват и си отиват много бързо, само че Master Cleanse съумя да преодолее тази наклонност и да остане известна повече от 70 години. За страдание, това е и една от най-опасните диети за намаляване. Този метод е прочут още като „ диета с лимонада “, защото изисква да не ядете или пиете нищо освенвода, овкусена с лимон, пикантен червен пипер и кленов сироп в продължение на 10 дни, а от време на време и повече.

Въпреки че можете бързо да отслабнете с Master Cleanse, има възможност да си върнете изгубените килограми назад, откакто възобновите естествените си хранителни привички – множеството от килограмите, които свалите, ще бъдат просто вода. Освен това такава строга диета ви излага на риск от гадене, непрекъснато главоболие, световъртеж и в рискови случаи недохранване.

Диетата за намаляване със зелева чорба

Подобно на Master Cleanse, диетата със зелева чорба е друга, която устоя тестването на времето и макар че несъмнено е по-безопасна, към момента не е толкоз ефикасна или приятна, когато става въпрос за трайна загуба на тегло. Тази едноседмична диета дава обещание да свалите 10 кг или повече, само че както при множеството сходни диети, може бързо да си върнете изгубените килограми. По време на диетата ви е разрешено да ядете толкоз зелева чорба, колкото желаете. Всеки ден ви разрешават също една или две специфични храни в лимитирани количества - да вземем за пример на четвъртия ден ви е разрешено да ядете банани и да пиете обезмаслено мляко.

Вярно е, че тази най-вече растителна диета ще ви обезпечи необятен набор от хранителни субстанции, само че за множеството хора няма да обезпечи задоволително дневни калории, с цел да насърчи здравословното намаляване. Десет кг за една седмица може да звучи като сбъдната фантазия, само че множеството медицински специалисти предлагат да губите не повече от един или два кг седмично.

Диета с бебешка хранa

Една от най-големите диетични капризи, която обикаля Холивуд, е диетата с бебешка храна. Този способ е пробван от известни персони като Лейди Гага и Дженифър Анистън, само че никаква гласност не може да отнеме обстоятелството, че това просто не е ефикасен способ за намаляване. Методът изисква диетата да размени две хранения дневно с бурканче пасирана бебешка храна, а третото хранене да бъде естествена храна, само че в лимитирано количество.

Освен обстоятелството, че текстурата на бебешката храна е отблъскваща за множеството възрастни, тази диета е с рисково ниско наличие на калории - някои хора ядат единствено 600 калории на ден. При такива равнища тялото ви няма сила да действа вярно и вие се излагате на риск от недохранване.

Диета с хормоните на бременността

Тази диета е освен по-опасна от елементарната диета, само че изисква и повече работа! Когато човек приема прекомерно малко калории, тялото му минава в „ режим на недояждане “, в който се пробва да се придържа към последното хранене допустимо най-дълго и това прави загубата на тегло съвсем невъзможна за реализиране. Въпреки това, основателите на диетата откриват чудноват метод да заобиколят тези правила за режим на недояждане - хормони на бременността. Точно по този начин, в допълнение към приема на мъчително дребен брой калории всеки ден, последователите на тази диета би трябвало също да си инжектират хормон, открит при бременни дами, който не разрешава на тялото да бъде толкоз нищожно в силата си.

Освен заплахите от недохранване, хората, които употребяват тази диета, също се излагат на риск от затруднения, дължащи се на хормоните. Тъй като този метод към загуба на тегло е толкоз нов, към момента не сме сигурни за дълготрайните резултати, които тези хормони на бременността могат да имат върху небременните хора.

Млечната диета за намаляване

Някои хора гледат на млечни артикули като вкусно лакомство, само че млечната диета извежда тази фикс идея на неуместно ново равнище. В допълнение към загубата на тегло, този метод се допуска, че лекува всички типове болести - от бодърствуване до апендицит. Основите на тази диета изискват отслабващите да пият почти четири литра пълномаслено, сурово мляко всеки ден в продължение на три седмици. В допълнение към това, също по този начин се предлага да останете допустимо най-неактивни през това време, като включите доста отмора в легло, в случай че е допустимо.

От позиция на фитнеса, млечната диета е равносилна на злополука. Вие освен пиете към 2400 калории мляко на ден, само че също по този начин избягвате извършения, което е единствената ви вяра да изгорите някои от тези калории. В допълнение към това, не се предлага пиенето на сурово мляко, защото има към 150 пъти по-голяма възможност да развиете заболяване, породено от него, за разлика от пастьоризираното мляко. Като цяло това е диета, от която няма никакъв смисъл.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР