За да може една държава със седем милиона население да

...
За да може една държава със седем милиона население да
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна с участниците в българските олимпийски отбори по природни науки


За да може една страна със седем милиона население да се мери с колоси като Съединени американски щати, Русия, Китай, Япония, това значи, че тя има най-важния капитал за всяка нация - надарени младежи, с голям капацитет, които ще създадат по този начин, че България да просперира в бъдеще. Това сподели президентът Румен Радев в приветствието си към участниците в Деветата годишна среща на българските олимпийски тимове по естествени науки.
79 медала и грамоти от разнообразни олимпиади и надпревари по естествени науки са спечелили учениците през 2019 година
Президентът уточни, че състезавайки се на сложния терен на науката младежите освен отстояват себе си и работят за напредъка на науката, а работят за бъдещето на България. Радев означи, че един от най-важните тласъци към задграничните вложители, наред с удобните условия, които страната ни предлага, са надарените млади българи и техните достижения. Продължавайте да бъдете лицето на нашата реклама пред света, най-хубавата реклама, се обърна президентът към младежите.
Матей Петков, в 12-и клас в Националната природо- математическа гимназия, който завоюва златен орден от Международната олимпиада по филология в Южна Корея тази година, счита, че с цел да се възползва България от капитала, който са надарените младежи, е добре те да останат в родината или да се върнат откакто завършат образованието си. Той благодари на учителите и водачите на школи, тъй като без тях нито един орден е нямало да бъде извоюван. По думите му значима част от триумфа са положителните знания по предмета, психическата настройка и резистентност, а също и позитивната настройка, с която би трябвало да се потегля към всяко начинание.
Евгени Кайряков, на 18 години от Софийската математическа гимназия, сребърен медалист от Международната олимпиада по математика във Англия, изяснява триумфите с труда. Талантът е до 6-и клас да вземем за пример, оттова нататък е сложното - решение на задания, дисциплинираност, уточни Евгени. Той желае да учи във Англия или Съединени американски щати, към този момент е пуснал документите си и чака отговори от университетите, и мечтае да се занимава с нещо, което му харесва - към този момент това е математиката.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР