За да инвестираме повече във възстановяването на паметници, ни е

...
За да инвестираме повече във възстановяването на паметници, ни е
Коментари Харесай

Тагарев: Скопие трябва да разреши, за да възстановяваме паметници

За да влагаме повече във възобновяване на монументи, ни е належащо позволение от страна на Република Северна Македония и работим точно в тази посока. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев по време на днешния парламентарен надзор. Той отговори на въпрос на депутата от " ИТН " Станислав Богдански по отношение на възобновяване и поддържане на българските военни гробища на територията на Република Северна Македония, както и какви са задачите на министерството на защитата за, тази година по този въпрос.

В последните няколко години разговорът с Република Северна Македония е мощно усложнен, уточни Тагарев. Министърът изясни, че е издал заповед, с която е образувана непрекъснато настояща междуведомствена работна група от Министерството на защитата и Министерството на външните работи за съгласуване на политиката на двете ведомства във връзка с опазването на българското военноисторическо завещание в чужбина, с което опитите за приемане на позволения по набелязаните предпочитани монументи и цели ще продължат, написа Българска телеграфна агенция.

Тази година ще се влагат средства в размер на 200 000 лв. за опазването на военните монументи и гробища, взеха решение в края на предходната година депутатите, когато гласоподаваха държавния бюджет. Създадена е организация за осъществяване на решението на Народното събрание с консумиране на дадената ни спомагателна сума, сподели Тодор Тагарев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР