За да имате щастлив брак не е необходимо много. Оказва

...
За да имате щастлив брак не е необходимо много. Оказва
Коментари Харесай

Рецептата за щастлив брак: 7-те доказани тайни

За да имате благополучен брак не е належащо доста. Оказва се, че щастливо вечно може да значи и по-здрави вечно, защото фамилните двойки се радват на всички типове изгоди за физическото и психическото здраве. Проучванията демонстрират, че бракът може да помогне за предотвратяване от сърдечни болести и инсулт и че тези, които споделят „ Да “, имат по-ниски равнища на кортизол (известен още като хормона на стреса). Според едно изследване женените хора даже имат по-добри шансове за дълготрайно благополучие.

Безопасно е да се каже, че науката има вяра в любовта. И за тази цел откриватели и лицензирани консултанти са прекарали доста време, с цел да схванат какво способства за щастието в брака. Ето 7 от тези подкрепени от специалисти препоръки за благополучен брак.

 Рецептата за благополучен брак: 7-те потвърдени секрети

Рецептата за благополучен брак: 7-те потвърдени секрети

1. Ходете на двойни срещи

 благополучен брак Рецептата за благополучен брак: 7-те потвърдени секрети фотография: pinterest

Приятелствата с други двойки водят до по-щастлив брак, съгласно проучване и изявленията, направени от професори от университета в Мериленд. Проучването откри, че здравите другарства сред двойките имат капацитет да създадат браковете по-вълнуващи и пълноценни, като усилват привличането, обезпечават по-добро схващане на мъжете и дамите като цяло и разрешават на сътрудниците да следят метода, по който другите двойки си взаимодействат и договарят за разликите. С това казано, тематики като секс и пари нормално са табу в този тип другарства с други двойки, заключават откривателите.

2. Приемайте най-хубавото за брачна половинка си

 благополучен брак Рецептата за благополучен брак: 7-те потвърдени секрети фотография: pinterest

Когато имате противоречие с колегата си, приемете, че той или тя има положителни планове, предлага Пол Де Помпо, сертифициран клиничен психолог и създател и откривател на взаимоотношенията, който е основан в Южна Калифорния. Давайки на колегата си тази изгода от подозрението, ще ви разреши да потърсите обяснение, да се поучите от колегата си и да продължите напред и да имате благополучен брак.

3. Правете секс най-малко един път седмично

Традиционната мъдрост е, че повече секс значи благополучен брак. В края на краищата сексът освобождава ендорфини и хормони за положително въодушевление. И по този начин, какъв брой тъкмо секс би трябвало да вършиме вие ​​и вашият брачен партньор? Проучване, оповестено от Обществото за личностна и обществена логика на психиката през 2015 година, откри, че двойките, които вършат секс всяка седмица, са най-щастливите.

4. Спорете един с различен

 благополучен брак Рецептата за благополучен брак: 7-те потвърдени секрети фотография: pinterest

Да, вярно чухте. Едно нещо, което прави връзката здрава, е способността ви да се борите добре и да разрешавате спорове. Много хора могат да намерят връзка или неспокойствие с различен човек, само че същинският тест е да можете да се справяте дружно с провокациите на живота. Така дълго време ще имате благополучен брак.

5. Пет към едно

Колко положителни моменти са ви нужни, с цел да компенсирате неприятните? Изследванията, споделят че те са 5:1

Не е нужно да броите всички позитивни и негативни неща, само че в случай че те са равни, шансът ви за бракоразвод се усилва доста.

Когато учените от Вашингтонския университет прегледаха данните, са разкрили изумителен модел. При постоянните бракове има най-малко пет пъти повече позитивни взаимоотношения, в сравнение с негативни. Когато съотношението стартира да понижава, бракът е изложен на висок риск от бракоразвод. В действителния живот никоя двойка не може да поддържа това отношение 5:1 умишлено. Има десетки неприятни и положителни моменти в денят на едно семейство. Но в на практика смисъл поуката е, че едно „ Съжалявам “ след неприятно държание не е задоволително. За всеки неприятен коментар или негативен изблик в един благополучен брак, човек би трябвало да увеличи позитивите, тъй че съотношението положително към неприятно да не падне до рисковано равнище.

6. Направете брачна половинка си приоритет

 благополучен брак Рецептата за благополучен брак: 7-те потвърдени секрети фотография: pinterest

Винаги ще има претенции, които наддават за вашето внимание и изискват вашето време.В последна сметка обаче вашият сътрудник в живота е тъкмо това и би трябвало да сте сигурни, че отделяте на връзката вниманието, което заслужава. За задачата ходете на срещи. Прекарайте време в диалози, откакто децата си легнат. Планирайте време за обяд по време на натоварена работна седмица.Тайната на един благополучен брак може да бъде основа за благополучен живот, само че това не се случва просто по този начин. Трябва да го приоритизирате.

7. Щастлива брачна половинка, благополучен живот

Проучване на университета Rutgers откри, че колкото по-доволна е брачната половинка от дълготраен съюз, толкоз по-щастлив е брачният партньор от живота си. Когато една брачна половинка е удовлетворена от брака, тя е склонна да прави доста повече за брачна половинка си, което от своя страна има позитивен резултат върху живота му и имат благополучен брак дружно, заключават откривателите.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР