“За да има стабилно правителство, говорим чисто теоретично – дали

...
“За да има стабилно правителство, говорим чисто теоретично – дали
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Ще постъпим отговорно при сформирането на ново правителство

“За да има устойчиво държавно управление, приказваме чисто теоретично – дали ще е на една партия или на три партии – би било добре да има най-малко 121 депутати от тези партии. Ние, както към този момент декларирахме, коалиция с партии на статуквото няма да вършим ”. Това съобщи Тошко Йорданов, зам.-председател на „ ИТН ”.

По думите му, в случай че българският народ желае смяна, желае държавно управление и желае измененията, стартирани от служебния кабинет да продължат, би следвало всички да излязат и да гласоподават. „ Хората би трябвало да гласоподават по този начин, както го усещат. Надявам се не за някоя от партиите от статуквото ”, уточни той по Нова телевизия.
 Тошко Йорданов за спор с Борисов: С терористи не преговаряме Тошко Йорданов за спор с Борисов: С терористи не преговаряме
" Американците с терористи не договарят. Ние също ", с тези думи зам.-председателят на партията " ИТН " на Слави Трифонов Тошк...

„ Надявам се хората да гласоподават и да гласоподават. Надявам се да осъзнаят, че измененията се случват единствено през избори ”, безапелационен беше Йорданов и добави: „ Ние знаем по какъв начин ще постъпим при всеки един вероятен вид. Ще постъпим отговорно ”.

Според него обстановката не е да се сформира държавно управление непременно. „ Ако ще има кабинет, той би трябвало да свърши някаква съответна работа. Не може да се сформира държавно управление, единствено, с цел да има такова и да не се върви на избори. Ако ще има държавно управление, то би трябвало да прави някаква работа ”.

„ Ако гласоподавателят реши, че трите по този начин наречени партии на митинга заслужават доверие – ще бъде по-практично и по-лесно да се образува държавно управление и да се свършат съответни неща. Тази мантра, че ще бъдем патерица на ГЕРБ е безспорна нелепост. ”

По отношение на фигурата на премиера, която биха предложили, в случай че завоюват изборите, Йорданов беше безапелационен: „ Нека минем изборите, И в случай че сме в състояние, в което да представим кабинет – ще представим подобен. Премиерът ще е по-скоро специалист – това е най-логичното ”.
 Проект на президента ли е ИТН? Проект на президента ли е " ИТН "?
Напоследък много свенливо, само че все по-често се прокрадва прогнозата, че назначеното от президента Румен Радев служебно държавно управление, или...

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР