За да има превенция, трябва да можеш да бъдеш глобен.

...
За да има превенция, трябва да можеш да бъдеш глобен.
Коментари Харесай

Ананиев с подробности за електронното връчване на фишове и въвеждането на норма за наркотици

За да има предварителна защита, би трябвало да можеш да бъдеш санкциониран. Имаме огромен проблем с връчването на санкциите. Те са наложителни, само че би трябвало да ти връчат санкцията или акта, с цел да стартира да тече срокът за обжалване и опцията, в случай че го платиш за период от две седмици, има понижаване на размера на санкцията. Това съобщи Настимир Ананиев от „ Продължаваме промяната ”-„ Демократична България ”.

„ Най-добрият метод е електронно връчване. Върви се в посока връчване по имейл ”, безапелационен е той.

Той изясни, че се поддържа и концепцията при инспекция на пътя да се връчват санкции и актове освен на водачите, само че и на техните спътници. „ Фокусът е и да ударим хората, които карат без книжки. ”

Според него всеки човек в един или различен миг би трябвало да получи документ от страната и тогава записва имейл.

„ Фокусът на едни от измененията, които приехме на първо четене е да ударим водачите без книжки. Вдигаме санкциите. До момента санкцията е 100 лв.. Преди време имаше акция хващаха по 600 водачи на седмица без брошура и санкцията е 100 лв. ”, сподели още Ананиев.

Друга концепция – в случай че мине водач на червен светофар, да получава СМС незабавно, че е санкциониран.

„ Преди седмица имаше среща в Министерски съвет, обвързвана със оправянето с пътния травматизъм. Правят се четири нови лаборатории за тестванията за алкохол и опиати на водачите, като концепцията е за седмица да излизат резултатите. В момента има и хора, които незаслужено страдат от опиати и техните аналози – тези, които взимат избрани медикаменти, или са използвали опиати преди 2-3 седмици ”, изясни още Ананиев.

„ Искаме да има норма за опиатите, както има и за алкохола. Има 9 или 10 страни в Европа, чийто образец да въведем – прагове, които дефинират дали си под въздействие на опиати ”, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР