За да има превенция, трябва да може да бъдеш глобен.

...
За да има превенция, трябва да може да бъдеш глобен.
Коментари Харесай

Ананиев: Върви се към електронно връчване на глоби за нарушение на пътя

За да има предварителна защита, би трябвало да може да бъдеш санкциониран. За момента огромна част от несъбраните санкции са наложени на чужденци, които са минавали директно. Депутатите мислят в тенденция по какъв начин да бъдат събирани тези санкции. Това разяснява в ефира на „ Здравей, България ” зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ Настимир Ананиев.

Основен проблем пред събирането на санкции сега е връчването, изясни още Ананиев.

„ Най-добрият метод е електронното връчване. Фирмите в Национална агенция за приходите дават имейл, с който споделят с страната. Държавата връчва всичко с имейл. Върви се в тази тенденция. Всеки жител, който желае да получи електронна услуга, дава имейл ”, сподели Ананиев.

Според него всеки човек в един или различен миг би трябвало да получи документ от страната и тогава записва имейл. Така, съгласно него, това ще се случи естествено.

Около 88% са добросъвестните водачи, а към 12% са по този начин наречените джигити съгласно статистиката, изясни още депутатът.

„ Фокусът на едни от измененията, които приехме на първо четене е да ударим водачите без книжки. Вдигаме санкциите. До момента санкцията е 100 лв.. Преди време имаше акция хващаха по 600 водачи на седмица без брошура и санкцията е 100 лв. ”, сподели Ананиев.

Той напомни за срещата в Министерски съвет, обвързвана със оправянето с пътния травматизъм.

„ Една от насоките - вършат се четири нови лаборатории за тестванията за алкохол и опиати на водачите, като концепцията е пробата да излиза за седмица. В момента за алкохола излиза относително бързо, за опиатите – по-бавно. В момента има и хора, които незаслужено страдат от опиати и техните аналози – някои, които взимат избрани медикаменти, или са използвали преди 2-3 седмици, а когато карат не са рискови. Искаме да въведем норма. В момента за алкохола има норма - 0,5, 0,8, 1,2. Искаме да въведем и за опиатите ”, сподели Ананиев. Той изясни, че точно кръвният тест показвал какво си взел и дали това е хапче.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР