За да го използват, японските инженери построиха истинско чудовище, което

...
За да го използват, японските инженери построиха истинско чудовище, което
Коментари Харесай

Япония спуска гигантска турбина в океана, за да генерира „неизчерпаема“ енергия

За да го употребяват, японските инженери построиха същинско страшилище, което може да издържи на най-силните океански течения, с цел да трансформира този поток в неограничена електрическа енергия.

Ishikawajima-Harima Heavy Industries - в този момент известна просто като IHI Corporation - създава тази технология от повече от десетилетие, като си сътрудничи с Организацията за развиване на нови енергийни и индустриални технологии (NEDO) през 2017 година, с цел да валидира своите планове.

330-тонният първообраз се назовава Kairyu - " океанско течение ". Неговата конструкция се състои от 20 метра (66 фута) дълъг фюзелаж, заобиколен от чифт цилиндри с идентичен размер, всеки от които съдържа система за генериране на сила, прикрепена към 11 метрова лопатка на турбината.

Когато устройството е привързано към океанското дъно с котвена линия и захранващи кабели, то може да се ориентира, с цел да откри най-ефективната позиция за генериране на сила от изтласкването на дълбокото течение и да я насочи към електрическата мрежа.

Експертите пресмятат, че в случай че силата, присъстваща в...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР