За да е успешна борбата срещу корупцията в България, трябва

...
За да е успешна борбата срещу корупцията в България, трябва
Коментари Харесай

Бачийски с работещо решение срещу корупцията: Ще я направим забранително скъпа

„ За да е сполучлива битката против корупцията в България, би трябвало да я създадем „ забранително скъпа “ за корумпираните. Толкова скъпа, че никой да не е подготвен да заплати цената “. Това показа на среща с бургазлии лидерът на листата на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “, Константин Бачийски , който към този момент 12 години се бори сполучливо с порочни практики на национално и районно равнище.

Бачийски разполага с въз основата, на която може да бъде измерен показателят на успеваемост на битката с корупцията в обособените институции. Изготвената „ тактика “ ще подсигурява отбрана на правата и ползите на жителите и ще обезпечи добра среда за външни вложения.

Според претендента за депутат значима стъпка е приемането на нов закон за КПКОНПИ .

Той уточни като основно изискване за битка против корупцията въвеждането на законови ремонти , които да регламентират десетгодишна възбрана за заемане на общинска или държавна работа на чиновници, за които има доказателства, че са приели рушвет.

„ Въвеждането на сходни наказания би предиздвикало хората от публичния бранш да се замислят, преди да извършат такова нарушаване на законите “ , разяснява лидерът на листата на обединението с номер 12.

 Константин Бачийски и Кирил Петков
Константин Бачийски и Кирил Петков. Снимка: Политическа партия „ Продължаваме Промяната “

По думите на Бачийски, сега доста знакови извършители , които са генератор на корупция се усещат безнаказани.

„ След инспекциите от КПКОНПИ доста от проверяваните излизат чисти. Ето за какво от трибуната на Народното събрание споделих, че с досегашното си управление КПКОНПИ е основала доста повече светци, в сравнение с Българската православна черква за последните 100 години “ , разяснява още той.

Константин Бачийски е уверен, че в случай че в КПКОНПИ бъдат назначени хора, които да се борят твърдо против този публичен недостатък, то комисията ще проработи в действителност и това ще има възпиращ резултат върху държавните и общинските чиновници.

Водачът на бургаската листа на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ предлага да се вкара наложително образование в държавната и общинската администрация , с цел да могат работещите в тях да придобият същински умения за противопоставяне против корупцията. А всеки жител, който подаде сигнал за случай на корупция, би трябвало да е сигурен и да има гаранции, че ще бъде предпазен и за него няма да има никакви последици.

„ Ако имаме болшинство в идващото Народно заседание, ще можем да осъществяваме пакет от ограничения, с цел да защитим публичния интерес и парите на хората ще отиват още веднъж при хората, а не при двадесет души в страната “ , безапелационен е Бачийски.

Самият той през последните години стана подстрекател на основни промени в страната , обхващащи и битката против корупцията.

Константин Бачийски. Снимка: Политическа партия „ Продължаваме Промяната “

Затова съгласно него е от огромно значение кои ще бъдат хората в ръководството на страната и на локалната власт, тъй като най-важни остават техните претекстове. Дали желаят да се борят против корупцията или желаят да бъдат част от нея.

„ На тези избори е значимо да бъдат определени политици, които в действителност имат воля за битка против корупцията “, безапелационен е Константин Бачийски.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР