За да е налице средна телесна повреда, е трябвало да

...
За да е налице средна телесна повреда, е трябвало да
Коментари Харесай

Съдия Гьонева: За да е налице средна телесна повреда, е трябвало да има опасност за живота

За да е налице междинна телесна щета, е трябвало да има заплаха за живота, а доказателствата не са го подплатили. Това изясни пред публицисти арбитър Таня Гьонева Коева от Окръжния съд в Стара Загора, която е докладчик по делото с обезобразеното момиче.

" В този случай ние сме длъжни при искане на най-тежката мярка да обсъдим доказателствата, само че и доказателствата да подплатяват наличната подготовка, в която той е задължен да дава отговор по наказателния текст. В този случай ние следва да обсъдим дали и тук са значими съдебно-медицинските експертизи би трябвало да установим дали декларираното в заключението покрива някои от признаците, които законът е въвел в член 129. Тоест се преследва по общия ред, може да бъде взета и най-тежката мярка ".

В случая съдебномедицинската експертиза е открила пострадвания, които откриват краткотрайно разстройство на здравето, само че законодателят го разпознава като лека телесна щета, сподели Гьонева. По думите й от наличните фотоси не можело да се откри какъв брой тежки са пострадванията на момичето.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР