За да бъдете най-добрите в своята област, трябва да се

...
За да бъдете най-добрите в своята област, трябва да се
Коментари Харесай

Седем стъпки към самодисциплината

За да бъдете най-хубавите в своята област, би трябвало да се научите на едно основно качество и това е дисциплинираност. “Самодисциплината е способността да правиш това, което би трябвало да направиш, когато би трябвало да го направиш, без значение дали си в въодушевление за него”, дефинира световноизвестният бизнес преподавател Брайън Трейси, “Лесно е да извършите нещо, когато сте в въодушевление за него, само че сте склонни да отлагате нещата, за които не желаете да мислите”.

Трейси с изключение на преподавател е и създател на редица бестселъри, последният от които е “Изяж жабата”. Годишно съветва 350 бизнеса в международен мащаб, a в кариерата си е провел над 5 хиляди семинара пред 5 милиона души. На 19-ти февруари Трейси ще изнесе най-известния си семинар “Maximum Achievement 2.0” в София, който е в границите на финалното му международно турне. Купете билети на www.briantracy.bg.

Какви решения би трябвало да вземете през днешния ден, с цел да сте крачка напред на следващия ден? Каквито и да са, не се помайвайте, а действайте!

Седем стъпки за реализиране на триумф

Брайън Трейси дава доста мощна формула, с която да постигнете задачите си. Тя се показва в седем стъпки. Ето ги и тях:

1. Решете какво желаете. Нека то да бъде свястно, съответно и ясно, а не обща визия в главата ви.

2. Запишете го ясно и в детайли. Винаги мислете на хартия, тъй като задачата, която не е в писмена форма, не е същинска. Това е просто предпочитание, зад което не стои сила.

3. Поставете си краен период. Крайният период не ви разрешава да отлагате и ви дава тласък да действате. Той стимулира да постигате нещата. Гледайте на него като ваш помощник, който ви оказва помощ. Ако задачата е доста огромна, разделете я на части и задайте подсрокове.

4. Направете лист. Запишете всичко, което мислите, че ще би трябвало, с цел да постигнете задачата си. Когато се сетите за нови задания и действия - прибавете ги.

5. Организирайте листата си . Подредете го в проект с цели. Решете кое е по-важно и кое не, само че не го оставяйте размесен, а го запишете на чист лист хартия.

6. Действайте! Дори да не знаете с кое да започнете - започнете от някъде, нещата ще се подредят. Но действайте!

7. Правете нещо всеки ден към задачата . Дисциплинирайте се да вършиме по нещо всеки ден, 365 дни в годината, с цел да се придвижвате напред към задачата. Ще бъдете учудени какъв брой тази формула ще ви помогне в постигането на всичко, което по-рано написахте на хартия.

Ако сте се въодушевили и планирате да пристъпите към деяние с формулата на Брайън Трейси, то тогава семинарът на 19 февруари ще ви помогне да надградите още към започнатото. Освен с нови познания, умения и хрумвания, гостите ще си тръгнат и с персонален едногодишен проект за деяние. Купете билети на www.briantracy.bg.

Редактор: Александър Коларов
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР