За да бъде здрав и правилно функциониращ организмът ни, трябва

...
За да бъде здрав и правилно функциониращ организмът ни, трябва
Коментари Харесай

Разнообразното хранене е ключът към доброто здраве

За да бъде здрав и вярно работещ организмът ни, би трябвало да получава всички нужни за това субстанции. Те, от своя страна, се обитават в другите хранителни артикули, плодове и зеленчуци. Ето за какво е значимо да хапваме от всичко по-малко. Разнообразното хранене е ключът към положителното здраве.

В случай че мислите да се подложите на някаква диета, обърнете внимание на продуктите, които тя ви разрешава да консумирате. Ако те са прекомерно малко, то надали тялото ви ще успее да си набави детайлите, които му трябват. Стремете се да консумирате от всичко в умерени количества, с цел да доставите на организма си нужния баланс и субстанции.

Плодовете и зеленчуци са извънредно богати на витамини и потребни минерали. Те съдържат и въглехидрати, само че са небогати на белтъчини. От друга страна, хлябът и всички зърнени храни могат да снабдят тялото с нужните белтъци, желязо, витамин Е и други.

 Разнообразно хранене

Макар много диети да дефинират огромна част от продуктите за нездравословни, те не са такива. Ключът към положително здраве е в това да не се прекалява с тях. Точно подобен артикул е млякото. То е източник на белтъчини, които съдържат значими за организма витамини и аминокиселини. Така че, консумирайте обичаното си мляко, с цел да сте здрави.

Това, несъмнено, важи и за останалите артикули. Рибата и месото са скъп източник на аминокиселини, желязо, цинк, калций, витамин В-комплекс и белтъци.

Храните от семейство Бобови са главен виновен фактор за доставянето на растителни белтъчини на тялото. Те, дружно с ядките, се считат за сурогат на месните храни. И въпреки всичко те не са идентични, консумирането на всяка група има своите преимущества.

Освен в случай че не страдате от заболяване или хранителна алергия, забраняващи приема на избрани артикули, нищо друго не ви извинява да не консумирате всевъзможни артикули, създавайки си разнообразно меню всеки ден.

 Разнообразното хранене е ключът към положителното здраве

Като ориентир, целесъобразните порции, които е хубаво да приемате за седмица са както следва: плодове – 2-3, зеленчуци – 3-4, мляко, яйца, бобови и месни храни, ядки – 2-3, мазнини, съдържащи се в олиото, сладкишите, тестените произведения би трябвало да да бъдат по-ограничени, а зърнените храни, като царевица, самун, участ – 5-6 порции.

Разнообразието ще ви хареса. Освен че е доста потребно, то е и също толкоз вкусно. За положително здраве практикувахте разнообразно хранене, което единствено по себе си ще докара до здравословният режим, който ще стане част от вас и вашето всекидневие преди да сте се усетили. И не забравяйте - разнообразното хранене е ключът към положителното здраве.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР