За да бъде храненето истинско удоволствие, трябва да се научим

...
За да бъде храненето истинско удоволствие, трябва да се научим
Коментари Харесай

Добрите хранителни навици

За да бъде храненето същинско наслаждение, би трябвало да се научим по какъв начин тъкмо да го вършим - научете децата си кои са верните хранителни привички, изградете у тях просвета на храненето, с цел да бъдат здрави и да съумеят да одобряват храната като нещо значимо и належащо, само че никога най-важното или нещо просто по този начин, апропо.

Обяснявайте им всеки един от навиците – с какво е добър и по какъв начин тъкмо ще им помогне. Ако ги научите на тези неща от нежна възраст, те ще изградят просвета на храненето и ще си похапват вярно цялостен живот. А и вие самите ще поддържате добра форма в това отношение.

1. Едно от най-съществените неща е да има многообразие на храненето – разнообразни типове храна, които да могат да ни прибавят нужните субстанции. Също и другите неща на трапезата са доста значими – разнообразявайте менюто си – не яжте едно и също по три пъти дневно.

2. Прясното преди всичко – колкото повече плодове и зеленчуци се употребяват, толкоз по-добре. Не се ограничавайте в това отношение – в тях се съдържат толкоз доста витамини, които са извънредно потребни за организма.

 Здравословно хранене

3. На старта и начало – неточност в храненето и сериозен пропуск е храненето за време. Хапвайте постепенно и умерено, дъвчете храната, с цел да може да й се насладите задоволително. Освен това бавният метод на хранене ви дава опция да се заситите по-бързо и да изядете много по-малко храна.

4. Избягвайте алените меса – внимавайте с тяхната консумация, защото имат прекалено много мазнини, които могат да основат сериозен сърдечно-съдов проблем. И макар, че в тях има и доста потребни субстанции, ограничавайте ги, а протеините, които съдържат можете да си набавите и по различен метод.

5. Когато седнете на трапезата, с цел да се храните, отдайте се на това деяние. Оставете всичко останало, което би трябвало да свършите и за което нямате доста време. Яденето „ на крайник ” е ужасяващ табиет и е добре да привикнете към естественото и постепенно храносмилане – по този метод няма да чувствате тежест в стомаха.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР