За да бъде едно куче спокойно и послушно са необходими

...
За да бъде едно куче спокойно и послушно са необходими
Коментари Харесай

Зоопсихолог твърди: И обучено куче може да предизвика конфликтна ситуация


За да бъде едно куче умерено и чинно са нужни доста старания от страна и на животното, и на стопанина. Важно е през цялото време да знаем с каква цел започваме развъждането на четириного – единствено за домакински любим или също по този начин и за работа, да вземем за пример за защита или лов. Това изясни пред камерата на bTV професионалният зоопсихолог Александър Георгиев.

На фона на последните произшествия с кучета, при които имаше и починали хора, той акцентира: дори подготвено куче може да провокира конфликтна обстановка, в случай че няма задоволителен надзор и в случай че стопанинът не знае по какъв начин да реагира.

„ Стремим се да реализираме мощен надзор, без да променяме същността на животното – да се усеща добре в живота ни, само че и да слуша”, изясни Георгиев. Той добави, че персоналното пространство на животното би трябвало да се почита и би трябвало да се споделя на хората по какъв начин да подходят, в случай че желаят, да вземем за пример, да го погалят.

Един от „ възпитаниците” му е ротвайлерът Тор. Собствениците му Заки и Лилия прекарват по час и половина – два дневно с кучето, като огромна част от всяка разходка е в действителност подготовка на команди и послушание.

„ Липсата на време при възпитанието е огромен проблем”, безапелационен беше зоопсихологът и изясни, че при 15 минути утринна разходка и 30-40 минути вечерна няма по какъв начин кучето да не стане прочувствено и с доста неизразходена сила.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР