За д-р Софиен Риахи ще оставим да говорят фактите –

...
За д-р Софиен Риахи ще оставим да говорят фактите –
Коментари Харесай

Естетичният стоматолог Д-р Софиен Риахи: Вече е възможно пациентът да види крайния резултат от лечението още преди да сме го стартирали

За доктор Софиен Риахи ще оставим да приказват обстоятелствата – това е единствения изящен стоматолог в България, който е печелил най-престижното отличие с интернационално жури от топ експерти в сферата - Усмивка на годината, цели 10 следващи пъти. Води образования на тематики като Естетична стоматология, Минимално инвазивен метод на лекуване, Дигитален Дизайн на Усмивката и Дентална снимка. В крайник е с всички нововъведения и не стопира да работи над себе си, посещавайки най-хубавите курсове и семинари по целия свят всяка година. А резултатите от неговата работа греят на лицата на признателните му пациенти. Тяхната численост от дълго време е изгубил, само че признава, че всяка нова усмивка, всеки нов дизайн за него е предизвикателство и ентусиазъм.

- Д-р Риахи, Вие сте единствения изящен стоматолог в България, който печели 10 следващи пъти най-престижния стоматологичен конкурс – “Усмивка на годината”. Това е невиждан триумф, по какъв начин един експерт доближава това равнище на професионализъм?

- Благодаря ви за хубавите думи!

Истината е, че статуетките “Усмивка на годината” са огромно професионално самопризнание, само че те несъмнено не са фокусa на моята работа.

Тайната на триумфа ми в тази ситуация, мисля, че се дължи на обстоятелството, че не предпочитам авансово случаите, с които ще вземам участие в надпреварата. Всяко лекуване, което извършвам, всяка усмивка, която сътворявам, върша по този начин като че ли интернационално жури прави оценка работата ми.

Харесва ми да провокирам себе си, харесва ми да майсторя детайлите. Не се разпръсквам със странични мисли за трофеи и популярност. Мисля само по какъв начин крайният резултат от лекуването не просто да покрие упованията на пациентите, само че да ги надмине. Може да ви прозвучи като факсимиле, само че признанието в очите на пациентите, когато видят новата си усмивка, за мен коства доста повече, от която и да е статуетка.

- Колко значима е красивата усмивка и за какво си заслужава да влагаме в нея?

- Усмивката е едно от първите неща, които близките виждат в нас. Нейната визия се отразява мощно, както на усещането, което оставаме в близките, по този начин и на своето лично чувство за самите нас. Увереността, която една красива усмивка дава на пациентите отваря толкоз доста благоприятни условия пред тях, че бих определил лекуването в тази посока като инвестиция в бъдещето.

- Какви са международните трендове в естетичната стоматология и в България можем ли да получим това равнище на обслужване и да се възползваме от нововъведенията в сферата?

Световна наклонност в стоматологията в последните години е навлизането на цифровите и 3D технологии във всички стадии от лекуването на пациентите - като стартираме от планирането и стигнем до направата на самите корони или фасети да вземем за пример. Гордея се, че в България има експерти, които ползват всички тези нововъведения в ежедневната си работа.

Аз персонално съм фанатик на тематика нови технологии и този нов метод на работа, толкоз ми подхожда, че няма връщане обратно. Веднъж, когато сравниш успеваемостта на компютърното обмисляне, дизайн и осъществяване с нормалния развой на лекуване, виждаш, че няма причина да лишиш пациентите от това петзвездно преживяване и съвършен краен резултат.

- Знаем, че оферирате доста разнообразни способи за сдобиване с мечтаната усмивка, само че кой е най-модерния и новаторски от тях?

- За да реализираме мечтаната за пациента усмивка, най-често използваме необятно познатите фасети, коронки, възобновявания върху импланти и така нататък Това са от дълго време познати за пациентите процедури. Иновативното в тази ситуация е методът, по който ги планираме и създаваме.

Вече е допустимо пациентът да види крайният резултат от лекуването още преди да сме го стартирали. Нещо немислимо при обичайния метод. Името на този първи стадий от лекуването е: Дизайн на усмивката. Вълнуващо е да видиш първата среща на пациента, с новата му визия, за която постоянно е мечтал. Друго преимущество е, че този първичен дизайн може да бъде променян до момента в който не намерим оптималната естетика на усмивката по отношение на чертите и пропорциите на лицето и устните. Така още преди да сме почнали работа, знаем, че крайният резултат от лекуването ще бъде точно усмивката, за която пациентът постоянно си е мечтал.

- Каква роля играе експертът и каква актуалните технологии при основаване на идеалната усмивка?

- Съвременните технологиите са извънредно значими, само че те не значат нищо, в случай че стоматологът не може пълноценно да борави с тях. За да извлечем максимума от тях и да създадем идеалната усмивка се нуждаем още от задълбочени знания, свързани с естетичните пропорции на зъбите и лицето. Друго значимо качество за един стоматолог в тази ситуация е способността му да комуникира дейно с пациента и да схваща техните потребности и стремежи. Именно това персонално и в същото време професионално отношение считам, че е разковничето при основаването на идеалната усмивка.

- Какъв е пътят към красивата усмивка, разкажете ни какво би трябвало да знаем преди да се подложим на естетична промяна на зъбите?

- Единственото, което би трябвало да знаете е, че няма прекомерно комплицирани случаи. Всеки от вас може да реализира красивата усмивка, която постоянно е желал, стига да е задоволително стимулиран и да избере вярно на кой експерт да се довери.

- Ако към този момент сме взели решение да променим усмивката си при Вас, доста време ли ще изисква това и можем ли да не прекъсваме естествения си темп на живот?

- Пълната смяна на усмивката може да отнеме от няколко дни до няколко месеца според от характерния случай. Лечението по никакъв метод не прекъсва естествения темп на живот. Няма миг, в който пациентът да върви без зъби. Даже в противен случай – близките стартират да задават въпроси като „ Изглеждаш ужасно! Виждаш ми се някак изменен. С нова прическа ли си? “

- До какъв брой пациентът би трябвало да има крайната дума при избор на дизайна на усмивката съгласно Вас и има ли естетични критерии, с които не вършиме компромис?

- Пациентът ще носи новата си усмивка цялостен живот, тъй че несъмнено той има крайната дума при избор на дизайн на формите и цвета на зъбите. Нещото, с което в никакъв случай не върша взаимни отстъпки е минимално инвазивния метод на лекуване. Това ще рече, че постоянно диря салдото сред естетиката на новата усмивка и оптималното опазване на естествените зъби. Така резултатът е в действителност дългогодишен и естетиката по никакъв метод не влиза в несъгласие със здравето на пациента.

- Кои са най-често срещаните легенди, с които се сблъсквате към естетичната стоматология и какво е значимо да знаят хората за нея?

- Много постоянно попадам на публикации, в които се разказват разнообразни способи за избелване на зъбите в домашни условия, които от една страна ме разсмиват, само че от друга същински ме тормозят, тъй като могат съществено да навредят на здравето на пациентите. Пример за това е натъркването на зъбите със сода бикарбонат или орехови черупки да вземем за пример. При използване на сходен способ зъбите освен ще изгубят естествената си белота с времето, само че и ще станат мощно чувствителни, тъй като емайлът на зъбите ще бъде невъзвратимо нарушен.

За това предлагам на всички, преди да прибегнат до какъвто и да е способ на избелване да се съветват със стоматолог.

- Какво е човешката усмивка за Вас?

- Усмивката за мен е всичко. Тя е моето предопределение и ентусиазъм!

Заповядайте от 27 ЮЛИ до 31 ЮЛИ в MEDICAL DENT през ДНИТЕ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ ЗА ЕСТЕТИЧНА СТОМАТОЛОГИЯ. Ще имате опция да получите безвъзмездна консултация от най-хубавите експерти в България.

Час при доктор Софиен Риахи може да запишете на телефон 02 473 87 98

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР