За четвръти път тази година родители на деца, неприети в

...
За четвръти път тази година родители на деца, неприети в
Коментари Харесай

За четвръти път родители протестират заради недостига на места в ясла и градина

За четвръти път тази година родители на деца, неприети в ясли или, излизат на пред постройката на Столична община в 17,30 часа. Те желаят да се реши казусът с дефицит тук-там в детските заведения в столицата.
Демонстрацията е под наслов „ за всяко дете, въздух за всяко признато дете “.
 Родители на митинг против маските и изолаторите в учебно заведение Родители на митинг против маските и изолаторите в учебно заведение
В 12 часа родители излизат пред МОН на митинг против ограниченията против ковид през новата образователна година. " Не на маските в учебно заведение,...
Родителите ще насочат настояванията си за парични обезщетения за всяко неприето дете, за градеж на нови здания и за съблюдаване на Наредбата за брой деца в група, оповестява БНР.
Ива Йосифова-Такева, юрист и част от групата, която провежда митинга, съобщи: „ Ще се съберем стотици родители, които желаят всички деца в града да имат еднакъв достъп до обществено финансираните ясли и градини, да получават качество в тях. Тези, които не са признати, да получат равностойни обезщетения в размер на издръжката на всяко дете “.
Въпреки че готвените промени в закона за предучилищното и учебното обучение, с които се споделя, че родителите на неприети деца ще могат да получават по най-много 300 лева, са факт, митинг въпреки всичко ще има.
Столичният кмет Йорданка Фандъкова разяснява през вчерашния ден, че с обезщетенията е открито решение без да се ангажира общината финансово.
 Родители на митинг: Кога ще има задоволително детски градини в София (СНИМКИ) Родители на митинг: Кога ще има задоволително детски градини в София (СНИМКИ)
Родители на неприети деца в ясла и детска градина излязоха на митинг пред постройката на Столичната община. Те желаят локалната власт да ос...
„ Моята упоритост е до три години ще бъде обезпечено място за всяко дете над три години в детска градина и, несъмнено, да усилваме местата в яслените групи “, сподели тя.
Протестиращите родители ще упорстват и за завършек на лотарията, с която се разпределя кое дете да бъде признато и кое не сред тези с еднакъв брой точки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР