За четвърти пореден ден Япония регистрира рекорден брой заразени с

...
За четвърти пореден ден Япония регистрира рекорден брой заразени с
Коментари Харесай

Япония: пореден ден с рекордно голям брой новозаразени

За четвърти следващ ден Япония записва рекорден брой инфектирани с ковид за един ден. Новите данни са за 2 508 души, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки здравното министерство.

Засега смъртните случаи, свързани с ковид, в Япония са под 2000, по-малко от тъжната статистика на по-тежко наранени от епидемията страни. Засилват се обаче опасенията от утежняване на ситуацията. Както и рецензиите - и измежду опозиционните депутати, и в обществото, че държавното управление се е забавило и не е спряло в точния момент програмата си за подкрепяне на туризма и бизнеса, която оферираше отстъпки за хранене в заведения и при пътувания в страната.

Вчера министър председателят Йошихиде Суга разгласи преустановяване на програмата, само че доста хора към този момент са си създали резервации за пътувания за дългия уикенд тази седмица (23 ноември е почивен ден в Япония - Празник на труда). Чуха се гласове, че държавното управление би трябвало да заплати за анулирани резервации или да усили правенето на PCR проби, в случай че задачата е стопанската система да не стопира по време на пандемията.
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и з
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР