За четвърта поредна година стартира Академия Иновация в действие" 2017,

...
За четвърта поредна година стартира Академия Иновация в действие" 2017,
Коментари Харесай

Във Варна стартира Академия Иновация в действие 2017

За четвърта поредна година започва Академия " Иновация в деяние " 2017, социално-отговорната самодейност, която има за цел да развива предприемаческите умения на младежите. 
През това издание младежите ще развиват новаторски хрумвания в областите: "Ефикасно потребление на ресурсите ", " Дигитална промяна на българската просвета и обичаи " и " Образование на бъдещето ".
За трите години, през които се организира " Иновация в деяние ", над 300 участници са минали през курсовете на образование и са развили своите хрумвания.
Те получават познания и умения за основаване и ръководство на планове, свързани с нововъведенията. Редица планове, които към този момент са образец за сполучливи нововъведения и са придобили гласност, са били замислени и развити точно в границите на Академията.
" Убедени сме, че днешните младежи са утрешните водачи на България. Затова с наслада влагаме в тяхното обучение, като се надяваме те да останат в страната и да работят за нейното по-добро бъдеще ", сподели във връзка старта на самодейността Спирос Номикос, изпълнителен шеф на " Солвей Соди " АД.

Кандидатстването за включване в Академията " Иновация в деяние " към този момент е допустимо. Всеки искащ може да попълни документите и още в този момент да съобщи желанието си за присъединяване. Ще бъдат определени общо 100 участници, тридесет от които ще бъдат оповестени до 22 декември 2017 г. 
Силата на положителните хрумвания и тяхното използване бе припознато от три емблематични лица в предприемачеството и новаторския метод в България. Любомир Янчев, певицата DIA и Кирил Митов прегърнаха концепцията и станаха посланици на Академия " Иновация в деяние " 2017. 
Едва на 20 години Любомир Янчев създава устройството за мъдро ръководство на климатици. " Мелиса " е начинание, което за три години прераства в цяла серия от устройства за " интелигентен дом ". Неговата софтуерна компания има офиси в четири страни и дистрибуторска мрежа в тридесет и две. Често именуван " българският Стив Джобс ", Любомир е бил преподавател на TedX два пъти и е отличен в годишната ранглиста на Forbes, 30 под 30. "Искам да мотивираме повече младежи да се занимават с нововъведения и да им покажем, че въпреки и доста комплицирано, те са вероятни ", изяснява Любомир за какво се е съгласил да бъде дипломат на " Иновация в деяние ". 
Певицата DIA върна националната музика в нощните заведения с песните си " Егея ", " Вено Невено " и " Огън ". Парчетата ѝ се завъртяха по радиостанциите в над 20 страни в Европа, Азия и Съединени американски щати. Канадската певица Grimes загатна " Егея " в YouTube и в персоналния си блог, а списание Vice-Италия написа материал за нея, наричайки я "Богинята от другата страна на Европа ". " Мотивът ми да се включа в "Иновация в деяние " е приобщаването на младежите към културната ни еднаквост, концепцията да предизвикам интереса у тях към българските обичаи, традиции и национално творчество по един новаторски метод, който е покрай техния живот. Тези неща не остаряват, те са постоянно на мода. Това, което творите в този момент, след 100 години ще е фолклор ", споделя DIA във връзка включването ѝ в самодейността. 
Съоснователят на "Robopartans ", учебно заведение по роботика, Кирил Митов е инженер и бизнесмен със сериозен опит в създаването на програмен продукт и особено отношение към развиването на света. Той е един от първите в страната, който развива роботиката в България, а посредством платформите за онлайн образования по роботика "Robopartans " е и в над 52 страни по целия свят. Целта му е да разсъни и затвърди интереса на учениците към физиката, осведомителните и информационните технологии, математиката и като цяло механически науки. "Включвам се в " Иновация в деяние ", тъй като считам, че хората зад нея поставят поредни, целенасочени старания да прибавят стойност. Което за мен е значимо ", стимулира поддръжката си за Академията, Кирил Митов. 
През 2017 година уредниците надграждат Академия " Иновация в деяние ", тъй като имат вяра, че да си новаторски значи да се променяш към по-добро. Тъй като зад положителните планове постоянно стои една благородна концепция, те взеха решение да включат в програмата и добротворчеството. С присъединяване си в Академията, всеки курсист ще има опция да поддържа една благородна идея, за която има вяра, че най-вече има потребност от подпомагане. Още при кандидатстването си всеки ще уточни плана, който желае да подкрепи, а като част от панела " Взимане на решения ", ще може да отбрани избора си.  
В идващите стадии на самодейността, младежите ще имат опция персонално да се срещнат с Любомир Янчев, DIA и Кирил Митов, които онлайн ще обяснят какво за тях е иновация и мотивацията си да се включат в плана. Отворените семинари, в границите на които това ще бъде допустимо, ще се проведат през януари 2018 година в София и Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР